Ce au urmărit românii în 2020 pe Netflix: de la Miami Bici la Casa de Papel

Ce au urmărit românii în 2020 pe Netflix: de la Miami Bici la Casa de Papel

Mai e un pic și se încheie 2020, an marcat de pandemie și, pe cale de consecință, de timp mult petrecut acasă. E de la sine înțeles că, în tot acest context dificil, și consumul de Netflix a crescut considerabil.

Românii au gusturi diferite când vine vorba de filme, iar gigantul Netflix insistă că are o colecție pentru toate gusturile. Mai ales în pandemie, când multă lume și-a petrecut timpul acasă și a crescut consumul de conținut pe acest segment.

Cei de la Netflix au venit cu o listă a celor mai urmărite titluri în România în 2020.

Ce au urmărit românii în 2020 pe Netflix

Printre producțiile preferare s-au numărat cele de acțiune, adrenalină și senzații tari. Cele mai populare: Extraction, The Old Guard și Project Power, dar și seria ultra apreciată La Casa de Papel, care a ajuns în secțiunea Top 10 de pe platforma Netflix în România timp de 42 de zile, o cifră similară cu cele înregistrate în Austria, Germania, Franța, Germania, Portugalia și Filipine.

Universul Fantasy a ajutat mulți români să evadeze în tărâmuri magice, iar genul a înregistrat cea mai mare creștere comparativ cu anul trecut (au fost urmărite de patru ori mai multe minute de Fantasy față de 2019). Seria Cursed: Sezonul 1 inspirată de legenda regelui Arthur și Locke and Key: Sezonul 1 s-au aflat în topul preferințelor din această categorie. Și pentru că românii iubesc genul fantasy, vor fi cu siguranță încântați să afle că cel de-al doilea sezon The Witcher este in producție.

Unele dintre cele mai îndrăgite producții din întreaga lume în acest an au fost La Casa de Papel (Spania), care a ajuns la secțiunea zilnică de top 10 Netflix în 92 de țări, Barbarians (Germania) în 91 de țări, Lost Bullet (Franța) în 89 de țări și Platforma (Spania) în 88 de țări, inclusiv România.

Au fost preferate și producții care au sensibilizat – precum Miracle in Cell No. 7. Filmul a avut o creștere considerabilă în numărul de căutări pe Netflix din martie și aprilie. Rebecca a fost de asemenea o alegere populară în categoria dramă, alături de The Queen’s Gambit și Enola Holmes. Genul dramatic a fost cel mai vizionat în România pe parcursul anului 2020.

Pe partea de producții locale, Miami Bici a fost una dintre cele mai apreciate comedii, cu 24 de zile petrecute în secțiunea top 10 de pe platforma Netflix în România. Românii apreciază și comediile americane: Holidate, Emily in Paris: Sezonul 1 și The Wrong Missy s-au aflat în lista celor mai urmărite titluri. 

Documentarele, printre preferințe

Money Heist: The Phenomenon a fost apreciat de fanii serialului de succes La Casa de Papel. Flavours of Romania: Sezonul 1 ne-a ajutat să descoperim mai multe despre țara noastră și The Social Dilemma  a fost unul dintre cele mai dezbătute (și urmărite) documentare Netflix. Rise of Empires: Ottoman a completat lista pentru pasionații de istorie.

Românii au fost deschiși să experimenteze mai mult anul acesta. Genurile Fantasy, Muzical, Anime și serialele coreene au fost cele mai mari descoperiri din acest an și, chiar dacă nu au depășit preferințele clasice precum dramă, acțiune sau thriller, au scos în lumină gusturile diverse ale abonaților. Membrii Netflix din Germania, Croația, Canada, Ungaria, Africa de Sud, Spania, Turcia, Marea Britanie și SUA au avut revelații similare.

Spre finalul anului, au apărut și titlurile de Crăciun: Operation Christmas Drop și The Princess Switch: Switched Again au fost hituri în România. Bineînțeles, să nu uităm de Love, Guaranteed, Kissing Booth 2 și Sex Education: Sezonul 2. Relațiile complexe de familie au fost, de asemenea, foarte apreciate de români anul acesta. The Crown: Sezonul 4, The Queen’s Gambit, Enola Holmes și The Umbrella Academy: Sezonul 2 au fost printre cele mai populare titluri construite în jurul familiilor în acest an.

Over the Moon și The Willoughbys au fost două titluri îndrăgite, cel mai probabil urmărite împreună cu familia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: