Cel mai futurist laptop combină un netbook cu o consolă de jocuri și pare minunat

Cel mai futurist laptop combină un netbook cu o consolă de jocuri și pare minunat

În cazul în care credeai că nu se mai inventează nimic, un gadget original în cel mai fascinant mod tocmai a fost dezvăluit de de NEC, o companie Lenovo.

Ilustrat în imaginea de mai sus, nu este clar dacă sistemul portabil se va materializa vreodată, fiind momentan în stadiu de prototip, dar reprezintă totuși o propunere interesantă, care, cu un preț corect, s-ar putea să facă valuri în industrie. Configurația hardware sună foarte bine.

NEC Latvie Mini este un netbook pentru noua generație de gameri care își doresc o performanță sporită în cel mai portabil pachet cu putință. La interior, dispozitivul este construit în jurul unui ecran Full HD sensibil la atingere cu o rezoluție de 1900 x 1200 pixeli. La interior, ascunde un procesor Intel Core i7 – 1180G7 de generația a 11-a, 16GB LPDDR4x la 4266 MHz și un SSD M2 de 256GB. Partea de conectică se rezumă la două porturi USB Type C 3.1.

Pe lângă panoul sensibil la atingere și controllerele de gaming atașabile, interacțiunea cu micuțul portabil se realizează prin intermediul unui senzor optic, în locul trackpad-ului pe care ai ajuns să-l asociezi cu ThinkPad-urile clasice.

Pe lângă numeroase alegeri de design pe care nu le-ai mai văzut în trecut, această jucărie extravagantă vine și cu un set de taste circulare a căror funcționalitate sau performanță este dificil să o speculezi. Trebuie să le testezi, dar arată frumos. Aparent, există și un dock opțional pentru el în care îl poți ancora, cu porturi USB adiționale și o ieșire HDMI, dacă vrei să te bucuri de gaming pe un ecran mare, în 4K.

Lenovo Latvie Mini test

Fiind vorba de un prototip, nu este clar cât de funcțional va fi un astfel de gadget, dar, în teorie sună bine. Cei de la Lenovo și NEC i-au dat drumul în piață pentru a aduna feedback de la publicații și posibili gameri. În funcție de feedback, s-ar putea materializa mai devreme decât mai târziu.