Cel mai bine plătit loc de muncă din România: ce trebuie să faci pentru 5000 de euro, ce trebuie să știi

Cel mai bine plătit loc de muncă din România: ce trebuie să faci pentru 5000 de euro, ce trebuie să știi

Când vine vorba de locuri de muncă bine plătite pe teritoriul României, numărul acestora a explodat în ultima perioada, iar cele mai multe dintre ele nici măcar nu vizează deplasarea la birou. Fără să-ți dai seama, se ajunge și la salarii de 5000 de euro.

Cei de la BestJobs au publicat cea mai recentă analiză a locurilor de muncă disponibile pe teritoriul României, iar în funcție de domeniul în care activezi, veștile ar putea fi foarte bine. Cel mai bine plătit job la această oră este pentru un inginer IT specializat în Deep Learning. Implică relocarea în Luxemburg, iar pentru 5000 de euro, vei analiza datele despre evoluția planetei și a mediului înconjurător, ajungând la soluții de management al resurselor de ape, păduri, adaptarea climatică și prevenirea dezastrelor.

Cele mai profitabile joburi din România

Pe lângă exemplul extrem de mai sus, pe locul doi se află un job pentru Full Stack Software Engineer. Acesta va câștiga 4000 de euro. În același timp, pentru 3500 de euro există un job de Senior Java Developer. Tot în IT sunt și locuri de muncă de 3000 de euro. Discutăm de un Senior Web Developer. Toate cele menționate mai sus sunt în România ca și locație, dar nu implică deplasarea la birou. Funcționează în regim de telemuncă.

În ceea ce privește alte domenii care funcționează foarte bine la noi și implică multe angajări, foarte mulți angajatori își doresc oameni bun pe vânzări. Aici sunt și cele mai multe joburi disponibile.

În cazul în care stai în București, există un număr record de locuri de muncă disponibile, Capitala fiind pe primul loc în top. Pe de altă parte, nici în Brașov sau Târgu Mureș nu duci lipsă de posibilități.

Cele mai multe CV-uri au fost trimise către un furnizor de energie, în ultima săptămână. Pe de altă parte, peste 450 de CV-uri au fost depuse pentru un loc de muncă de asistent comercial la un magazin online. Localitățile cu cea mai slabă ofertă de joburi sunt Giurgiu, Alba Iulia, Bacău, Suceava, Satu Mare și Deva.

Citește și: