08 iun. 2021 | 15:05

Cea mai utilă funcție pentru posesorii de Mac și iPad: abia acum le folosești împreună, cu adevărat

ACTUALITATE
Cea mai utilă funcție pentru posesorii de Mac și iPad: abia acum le folosești împreună, cu adevărat

În cadrul WWDC 2021, Apple a făcut mai multe dezvăluiri cu privire la noile sale actualizări din categoria de software. Posesorii de Mac și iPad se vor putea bucura de cea mai utilă funcție, producătorul făcând mai multe mențiuni cu privire la aceasta.

Pe lângă dezvăluirea unei noi versiuni de iOS, watchOS și macOS, Apple a împărtășit astăzi și o nouă funcție interesantă pentru posesorii de Mac și iPad. Noua funcție se numește Control universal. Aceasta poate fi regăsită în cel mai recent macOS, denumit Monterey, astfel că vei putea aduce un iPad lângă MacBook și pur și simplu să tragi cursorul de pe laptop pe tabletă.

Momentan, nu se știe sigur ce versiuni ale oricărui dispozitiv vor accepta această nouă caracteristică. Totodată, nu a fost menționat nici ce tehnologie este utilizată pentru conectarea celor două dispozitive.

Cum funcționează cea mai utilă funcție de la Apple

Se pare că MacBook va detecta tableta într-o armonie perfectă. După aceea, vei putea folosi tastatura și cursorul pentru a lucra pe iPad. Acest lucru îți va permite să faci diferite lucruri precum să glisezi și să fixezi fișiere între cele două dispozitive. Un alt lucru interesant pe care îl poți face este să utilizezi tastatura laptopului pentru a tasta căutările Spotlight pe tabletă.

În acest fel, nu va trebui să mai cumperi o husă separată pentru tabletă care include o tastatură și un mouse fizic pentru iPad-ul cu care lucrezi la diferitele tale proiecte.

În continuare sunt așteptate mai multe detalii despre compatibilitate dar se pare că noua trecere la sistemele bazate pe ARM, ajute aceste dispozitive să lucreze foarte armonios împreună. Momentan nu se știe pe care tip de dispozitive vor rula macOS care să fie compatibil cu Controlul Unviersal, însă, cu siguranță, aceste detalii vor fi făcute publice în curând de către gigantul tehnologic.