Totul despre Mac-ul tău: cum știi ce specificații tehnice are un MacBook, cât de bună e bateria

Totul despre Mac-ul tău: cum știi ce specificații tehnice are un MacBook, cât de bună e bateria

Valoarea unui MacBook variază foarte mult de la un an la altul. De aceea, dacă te gândești să-l vinzi pe al tău sau te gândești să-l cumperi pe al unui prieten, ar fi bine să știi cum afli rapid toate specificațiile tehnice ale unui Mac.

Poate vrei să-ți cumperi sau să-ți instalezi un joc de macOS și vrei să fii sigur că îți funcționează. Poate ești nevoit să folosești o aplicație software la muncă, dar trăiești cu impresia că Mac-ul tău este prea vechi pentru a face față pretențiilor hardware necesare. Indiferent care este setul de circumstanțe din spate, Apple îți pune la dispoziție mai multe mecanisme prin care poți afla ce se ascunde în carcasa sistemului tău, indiferent dacă vorbim de un Mac mini, iMac, MacBook sau MacBook Pro.

Majoritatea particularităților hardware de care ai nevoie sunt la câteva clickuri distanță de ecranul principal al sistemului. Începi printr-un click în stânga sus pe mărul mușcat de culoare neagră și alegi About this Mac sau Despre acest Mac. În noua fereastră, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, vei vedea versiunea de macOS instalată – macOS Big Sur Version 11.2.2, tipul sistemului tău și anul de fabricație – MacBook Pro 16 inci 2019. Procesorul, placa video și cantitatea de memorie RAM sunt de asemenea listate.

Ca o notă de subsol importantă, memoria RAM și spațiul de stocare nu pot fi înlocuite și nu pot beneficia de un upgrade la aproape niciun MacBook. Faci click pe Storage în aceeași fereastră și poți vedea tipul mediului tău de stocare, spațiul total și spațiul disponibil. 

MacBook pro 16 2019 specs

Particularități un pic mai avansate referitoare la ce se ascunde în Mac-ul tău se găsesc în System Report pe pagina de Overview. Cu un click, vei ajunge la o fereastră precum cea de mai jos. Facă un click pe Power în structura arborescentă din stânga și vei vedea în dreapta gradul de uzură al bateriei și numărul de cicluri de încărcare. În cazul meu este vorba de 52 de cicluri, în timp ce bateria este ca nouă, 100% capacitate.

MacBook pro 16 specs baterie uzura

Citește și: