Acest model Tesla sfidează totul: cum reinventează Musk Model S

Acest model Tesla sfidează totul: cum reinventează Musk Model S

Tesla a venit cu un upgrade major la Model S, iar rezultatele sunt mai mult decât interesante.

Tesla vine cu primul upgrade major la Model S, sedanul cu care a reușit să se impună extrem de bine pe mai toate piețele importante. L-a lansat în 2012, iar Musk a considera că la aproximativ opt ani de la acel moment, e nevoie de un pic mai mult.

Noua versiune va fi lansată în martie și vine cu un alt fel de exterior, un interior și mai tehnologizat, dar și cu o autonomie crescută. Practic, cu o baterie full ajungi să faci nu mai puțin de 520 de mile – adică mai bine de 800 de kilometri. Este cu adevărat impresionant și unde mai pui că atinge suta de kilometri în mai puțin de două secunde.

Modelul de Tesla care bate tot ce știai

Tesla susține că modelul upgrade al Model S este mașina care accelerează cel mai rapid din toată lumea. Din acest punct de vedere, Tesla ar lua fața modelelor Lucid Air și Porsche Taycan Turbo.

De asemenea, la pachet cu upgradeul de pe Model S, Musk pregătește și o variantă îmbunătățită a Model X – ambele disponibile de anul acesta.

Cât despre noul Model S – ai cam tot ce ți-ai putea dori: exteriorul e modificat, e mai elegant, jantele arată diferit. Iar la interior o să vezi un ecran și mai generos, dar și un volan pe măsură.

Prețul noii versiuni de Model S pleacă de la 79.990 de dolari, dar dacă vrei autonomia mult promisă de aproximativ 830 de kilometri și să ai parte de tot ce aduce nou Musk atunci trebuie să scoți din buzunar nu mai puțin de 139.000 de dolari. Varianta e denumită Plaid+.

Iar consola îți permite chiar să joci jocuri recum The Witcher 3 sau Cyberpunk 2077, puterea de procesare fiind uriașă. Puterea e undeva la aproximativ 10 teraflops, iar prin comparație, noua consolă PlayStation 5 are puțin peste – undeva la 10,28 teraflops.

Citește și: