Cea mai ciudată restricție de la Google vizează aplicațiile ”de agățat”: multe dintre ele au fost interzise

Cea mai ciudată restricție de la Google vizează aplicațiile ”de agățat”: multe dintre ele au fost interzise

Când vine vorba de aplicațiile permise de Google în magazinul său virtual, regulile s-au schimbat foarte mult în ultimii ani, iar restricții noi sunt introduse deseori. Cea mai recentă penalizare vizează aplicații da agățat.

Deși s-ar putea să știi doar de Tinder, Grindr sau Match.com, există incredibil de multe aplicații care facilitează relații matrimoniale. Problema este că unele dintre ele facilitează interacțiunea dintre două persoane contra cost, iar gigantul din Mountain View a decis că acea practică este prea aproape de prostituția tradițională. Ca urmare, a decis să interzică toate aplicațiile din această categorie.

Google face curățenie în Play Store: aplicațiile care vor fi interzise

Google își schimbă termenii și condițiile de utilizarea ale magazinului său virtual pentru a interzice programele care facilitează un fenomen intitulat ”sugar dating” (întălniri cu zahăr). Formularea este derivată de la ”sugar daddy”, un concept menit să ilustreze o relație dintre un bărbat și o femeie în care unul dintre cei doi, de obicei bărbatul, susține existența relației prin plăți regulate sau cadouri către cealaltă persoană.

Aplicațiile de tip sugar dating sunt departe de a fi noi și, aproape de fiecare dată, încurajează relațiile între bărbați mai în vârstă cu o situație financiară peste medie și femei tinere. Aceste aplicații facilitează recompensarea tinerelor cu diverse cadouri sau, în mod evident, bani.

Google interzicea de mult timp aplicațiile care intermediau servicii sexuale, dar cele din categoria sugar dating au fost trecute cu vederea pentru simplul fapt că serviciul oferit nu explicit, iar recompensa nu era implicită. Cu alte cuvinte, nu era clar ce cumperi. Aceste aplicații vor fi menționate clar în noile reguli ale magazinului oficial de aplicații pentru Android și vor fi eliminate de la 1 septembrie.

Deși motivația din spatele acestui efort nu este foarte clară, motivul pare să aibă legătură cu o nouă reglementare introdusă de autoritățile din SUA care desființează protecția pentru rețelele sociale care ”promovează ori facilitează prostituția”.

Citește și: