Cea mai bună veste din ultimele luni pentru cei cu mașini pe benzină și motorină: ieftinirea pe care ar trebui s-o vedem la pompă

Cea mai bună veste din ultimele luni pentru cei cu mașini pe benzină și motorină: ieftinirea pe care ar trebui s-o vedem la pompă

Prețurile petrolului au scăzut miercuri, conducând valorile de referință majore la cele mai scăzute niveluri de decontare de la începutul lunii octombrie. Așteaptă-te, așadar, să vezi o ieftinire la pompă.

În sfârșit, o veste foarte bună pentru românii cu mașini pe benzină și motorină.

Acest lucru se întâmplă după ce OPEC și Agenția Internațională pentru Energie au avertizat cu privire la o ofertă excesivă iminentă, în timp ce creșterea cazurilor de COVID-19 în Europa a crescut riscurile pentru redresarea cererii.

Ieftiniri la pompă

Așadar, preţurile petrolului au scăzut miercuri la minimul ultimelor şase săptămâni, continuând evoluţia descendentă din ultimele zile, potrivit Reuters.

Piaţa a ignorat o scădere neaşteptată a stocurilor de ţiţei din SUA, deoarece comercianţii încep să se aştepte ca oferta să crească în curând, în timp ce administraţia Biden încearcă să intervină mai agresiv pentru a reduce costurile carburanţilor.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,36 dolari, sau 1,7%, la 81,05 dolari pe baril. De asemenea, contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, au scăzut cu 2,40 dolari, sau 2,4%, la 78,36 dolari pe baril.

AIE şi Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol au declarat săptămâna aceasta că oferta ar putea creşte în următoarele luni, OPEC şi aliaţii săi – cunoscuţi ca OPEC+ – încercând să menţină o creştere constantă a producţiei, conform aceleiași surse.

Alte țări, inclusiv Statele Unite, au cerut ca OPEC+ să mărească mai rapid producţia.

”Până acum impactul a fost neglijabil. Există riscul ca situaţia să escaladeze şi ca nivelurile de mobilitate să fie grav subminate în următoarele luni”, a spus Stephen Brennock, analist la firma de brokeraj PVM.

AIE a declarat că producţia de petrol din SUA ar urma să crească din nou în 2022, creşterea reprezentând aproximativ 60% din prognoza sa privind un avans al ofertei din afara OPEC de 1,9 milioane de barili pe zi.