Ce sunt clădirile ”IMMUNE”: blocul care promite să nu te îmbolnăvești, inaugurat

Ce sunt clădirile ”IMMUNE”: blocul care promite să nu te îmbolnăvești, inaugurat

IMMUNE Building Standard a fost lansat anul trecut la inițiativa dezvoltatorul român Genesis Property, cu scopul de a combate efectele pandemiei Covid -19. Dacă la început acest sistem a fost implementat în clădiri de birouri și spații industriale, mai nou s-a extins și în clădirile rezidențiale.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de pe plan local, care deține și administrează peste 150.000 de mp de spații de birouri în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București.

Cum funcționează  sistemul IMMUNE, în interiorul clădirilor

IMMUNE  se bazează pe o investiție practică într-un Healthy by Design System (HbDS), care încorporează o rețea de senzori specializați în măsurarea parametrilor mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau nivelurile de CO2. Datele privind performanța clădirii sunt colectate în timp real, permițând operatorul clădirii să verifice și să regleze starea clădirii la un nivel de performanță sănătos. Fiecare clădire certificată IMMUNE  încorporează tehnologii avansate, echipamente specializate și personal dedicat. Un administrator IMMUNE monitorizează clădirea pentru a se asigura că parametrii de sănătate din interiorul clădirii sunt așa cum recomandă standardul.

„Oamenii își doresc să fie liniștiți, mai ales că învățăm să trăim cu Covid-19 și să ne pregătim pentru eventuale focare viitoare. Nu este vorba despre crearea unor spații sterile, ci despre realizarea unor modificări sensibile de proiectare și gestionare. Certificarea IMMUNE  arată angajamentul nostru ca administrator de proprietăți și active profesionale de a face tot ce putem pentru a menține clienții noștri sănătoși ”, a declarat Mark Fitzgerald, director general al Navana Property Group.

One Palace Place, o clădire rezidențială de lux din Londra, Marea Britanie, a primit eticheta IMMUNE- Strong și devine astfel prima proprietate rezidențială din lume care primește această distincție. Clădirea rezidențială este a cincea proprietate certificată IMMUNE, după clădirea H3, proiectul de birouri West Gate din București și alte două clădiri de birouri și o clădire industrială, tot din Marea Britanie.

Adaptabilitatea și versatilitatea sistemului IMMUNE denotă un angajament puternic în crearea unui mediu mai sănătos în interiorul clădirilor, pentru viitor.

Citește și: