Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook: de ce a devenit postarea virală

Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook: de ce a devenit postarea virală

Raed Arafat e un personaj-cheie al echipei care încearcă să țină sub control pandemia de coronavirus din România. Din acest motiv, este extrem de expus mai ales în fața celor care-i contestă acțiunile și cred că totul face parte dintr-o conspirație mondială.

Raed Arafat e șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și personaj cheie al Grupului de Comunicare Strategică, cel care gestionează epidemia din România. Există, însă, foarte mulți contestatari ai măsurilor luate de Guvern în ultima perioadă.

Pe internet, adepții mișcării negaționiste, cei care nu cred că virusul există, au devenit tot mai vocali și chiar s-au adunat în număr destul de mare să protesteze în fața Guvernului. S-a întâmplat duminică, pe 12 iulie, când aproape o mie de persoane au mers în fața Palatului Victoria.

Unii dintre ei, însă, preferă să adopte un ton și mai dur. O postare de pe Facebook a devenit virală și a fost distribuită de peste 1.500 de ori. Mesajul îi era adresat lui Raed Arafat, iar autorul postării îl amenința cu moartea.

Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook

Autorul postării, un cunoscut adept al teoriilor conspirației, susține că Arafat ar fi „condamnat la moarte în Palestina” și că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și spune că prin depunerea jurământului militar „a primit dreptul de a ucide în numele țării și poporului român”.

Autorul postării este Raul Coltor, unul dintre cei care cred că virusul nu există și un cunoscut adept al teoriilor conspirației.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români ( trafic de organe Mossad ), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi a Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o sa va ingroape alături de un porc (animal considerat impur în religia musulmană, n.r.) într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamto!”, se arată în mesajul postat de Raul Coltor, pe Facebook.

Între timp, postarea a fost ștearsă, dar Adevărul a făcut o captură.

Sursa foto: Adevărul

Poliția s-a autosesizat în acest caz și a început o anchetă. După cum declara recent, Raed Arafat a mai fost amenințat cu moartea în trecut.

Citește și: