Ce se întâmplă cu salariile românilor, de fapt: cine a câștigat în 2021, care vor fi lefurile în 2022

Ce se întâmplă cu salariile românilor, de fapt: cine a câștigat în 2021, care vor fi lefurile în 2022

Dacă există o constantă în piața muncii din România, aceasta constă în nemulțumirea românilor vizavi de salarii. Cu toate acestea, pe parcursul anului 2021, lefurile au crescut destul de mult, pentru mulți dintre noi. Anul viitor, de asemenea, se anunță a fi unul optimist.

PwC România a publicat cea mai recentă ediție a studiului PayWell. Acesta funcționează ca o oglindă a situației salariale de pe teritoriul României și ne ajută să înțelegem mai bine nu doar ce s-a întâmplat pe piața muncii în anul în curs, dar și care sunt pronosticurile pentru 2022.

Ce se întâmplă cu salariile românilor acum, dar în 2022

Dacă totul merge bine și nu se mai anunță încă o criză, pe lângă cele pe care ne străduim să le tolerăm în prezent, actorii principali din mediul privat din România estimează o creștere medie de 8,1% a salariilor de bază în 2022. Aceasta vine după o majorare medie a salariilor din 2021 de 8,9%.

Interesante nu sunt însă doar valorile efective menționate în studiul PayWell 2021 de la PwC România, dar și discrepanța dintre acele cifre și estimările din piață. Ca referință, pentru anul în curs, respondenții estimau o majorare de 4,68% în ediția de anul trecut a aceleași analize, iar realitatea a fost aproape dublă, într-o perioadă de semnificativă incertitudine economică.

După cum era de aștepta, au existat și majorări salariale semnificativ mai mari decât atât, de 20%, pentru angajații din IT, din departamentele juridic și de strategie.

”Liderii de afaceri aveau așteptări pesimiste în prima jumătate a anului trecut când estimau un impact mult mai sever al crizei asupra economiei globale. Pe măsură ce restricțiile care au limitat activitatea au fost ridicate, efectele negative s-au atenuat și companiile au reușit să acorde în 2021 majorări salariale peste nivelurile pe care le luau în calcul la începutul crizei sanitare. Deși creșterile salariale de două cifre au revenit, din cauza inflației, câștigurile reale sunt erodate. Pentru anul viitor, previziunile sunt optimiste, însă moderate, pentru că efectele pandemiei vor continua pe termen mediu, iar climatul economic va rămâne volatil”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

Punctual, dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, dintre sectoarele prezente în studiu, cea mai mare creștere medie a salariilor în 2021, de 13,66%, a fost înregistrată de industrie, urmată de sectorul farmaceutic cu 10,51%, retail cu 8,2% și sectorul bancar cu 8,01%.

”Pe termen mediu și lung, noul model de creștere economică axat pe ecologie și tehnologie va solicita competențe adecvate, în special digitale,  pentru a menține competitivitatea angajaților pe piața muncii și, implicit, performanța companiilor. În aceste condiții, reformele structurale în educație, asistență medicală sau infrastructură sunt mai necesare ca niciodată, pentru a reduce decalajul față de economiile dezvoltate. În România doar o treime dintre persoanele de vârsta adultă au competențe digitale de bază, iar programele de învățare și formare pe care companiile le oferă sunt foarte utile, dar trebuie dublate de educația formală, a școlii”, a declarat Daniel Anghel, Partener, lider servicii fiscale și juridice PwC România.

Citește și: