Ce să faci când primești acest mesaj pe iPhone și ce înseamnă, de fapt, recalibrarea bateriei

Ce să faci când primești acest mesaj pe iPhone și ce înseamnă, de fapt, recalibrarea bateriei

Odată cu iOS 14.5, Apple a intervenit și asupra mecanismului prin care știi în ce stare mai e bateria ta din iPhone. E posibil să vezi, odată cu actualizarea, un mesaj despre recalibrarea acumulatorului. În principiu, e un mesaj de bine.

În urmă cu câțiva ani, Apple a fost acuzată că limitează performanța dispozitivelor cu fiecare actualizare a sistemului de operare. Compania a explicat că, de fapt, bateria nu mai face față, așa că reduce performanța ca să mai poți folosi telefonul sau tableta. Mai recent a introdus opțiunea de-a vedea cât mai duce acumulatorului.

Acum, odată cu iOS 14.5, a introdus un mecanism de recalibrare a bateriei. Altfel spus, reface sistemul prin care oferă acea evaluare a acumulatorului. Două indicatori sunt esențiali aici: capacitatea maximă a bateriei si performanța maximă a telefonului. Sunt vizate de această recalibrare iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, care n-ar fi prezentat corect performanța.

Unde o să vezi mesajul de recalibrare pe iPhone

baterie iphone recalibrare

Mesajul nu apare ca notificare, ci îl vezi găsi în Settings > Battery > Battery Health. Recalibrarea acumulatorului de pe iPhone se întâmplă însă automat, de-a lungul câtorva săptămâni, când trece prin mai multe cicluri de încărcare și descărcare. E posibil, deși Apple nu știe să zică dacă va fi cazul pentru mulți utilizatori, să dispară mesajul care îți spunea că bateria e degradată.

În cazul în care bateria de pe iPhone chiar e degradată, dincolo de recuperare, atunci vei primi un mesaj de service ca să-l repari. În cazul în care recalibrarea nu va funcționa, și va apărea un mesaj de service, Apple susține că înlocuiește gratuit bateriile.

În orice caz, mesajul arată ca în imaginea de mai sus, iar de la caz la caz e completat cu mesaj despre opțiuni de service. Astfel, n-ai decât să aștepți și să vezi în ce stare mai e telefonul tău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: