Ce face Nicușor Dan cu banii Bucureștiului în 2021: ”vom construi un buget corect”

Ce face Nicușor Dan cu banii Bucureștiului în 2021: ”vom construi un buget corect”

A început luna februarie, dar există în continuare numeroase întrebări legate bugetul Capitalei, iar primarul Nicușor Dan evită să fie foarte transparent pe acest subiect.

La finalul zilei de ieri, primarul Capitalei a făcut o postare optimistă pe Facebook legată de bugetul pentru București pe 2021. „Mulţumesc tuturor celor care au participat la dezbateri, organizaţiilor non-guvernamentale care au fost prezente şi au adresat întrebări foarte directe celor din direcţiile şi instituţiile Primăriei. Îi asigur pe toţi că voi ţine cont de discuţiile din aceste săptămâni şi vom construi un buget corect, care să răspundă nevoilor bucureştenilor. Avem în vedere priorităţile din fiecare domeniu şi punem bazele unui oraş trainic, sigur, la standarde europene”, a scris Nicuşor Dan într-o manieră cât se poate de abastracă.

De acum, ”bugetul Primăriei intră în linie dreaptă”, a insistat oficialul după ce luni s-a întâlnit cu reprezentanții instituțiilor de cultură din subordinea PMB. În ceea ce privește bugetul efectiv, o formă urmează să fie conturată ”în cel mai scurt timp”, a atras atenția Nicușor.

„Sunt unele teatre care funcţionează în clădiri improprii, altele care reuşesc să se descurce bine în condiţii mai grele, dar sunt şi instituţii care nu reuşesc să se organizeze tocmai bine. Am tot respectul pentru artiştii noştri şi pentru toţi cei care lucrează în teatrele bucureştene, la Operă sau la Circ. Vom avea mereu în vedere sprijinul pentru acest sector şi în timpul mandatului meu îmi doresc să avem din ce în ce mai multe spectacole, din ce în ce mai mulţi spectatori, dar şi condiţii bune pentru cei care îşi desfăşoară munca în acest domeniu”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat al PMB.

La discuțiile care s-au purtat luni, pe lângă Nicușor Dan, au fost prezenți viceprimarii Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu, dar și consilierii municipali din cadrul CGMB. De partea cealaltă a discuțiilor, au participat directorii teatrelor „Stela Popescu”, „Ion Creangă”, „Excelsior”, „Tineretului Metropolis”, „Ţăndărică”, „Teatrul Mic”, „Teatrul de Comedie”, „Bulandra”, „Dramaturgilor Români”, „Evreiesc”, „Nottara”, „Masca”, „Odeon”, „Constantin Tănase”, precum şi conducerea Operei Comice din Bucureşti, a Circului şi a Centrului Cultural „Lumina”.