Ce este viza de aur, cum o obțin bogații planetei și la ce ajută

Ce este viza de aur, cum o obțin bogații planetei și la ce ajută

În mod normal, ca să obții o viză, trebuie să îndeplinești anumite criterii. Nu este cazul și la “viza de aur”. Iată cum pui mâna pe ea.

În 2020, în plină pandemie, au fost eliberate 403 „vize de aur” străinilor care au investit cel puțin 250.000 de euro pe piaţa imobiliară greacă. Printre aceştia, s-a aflat şi Alex din Rusia, care a cumpărat și a renovat trei apartamente în centrul Atenei, potrivit presei grecești, citate de Hotnews.

Graţie acestei investiții, el a reușit să obțină, de fapt, un permis grecesc de ședere (pe baza căruia el și familia lui pot călători în toată lumea), fără să fi pus măcar piciorul în Grecia. Doar şi-a dat amprentele digitale pentru eliberarea vizei.

Cum obții viza de aur

Primul pas a fost să contacteze agenția imobiliară rusească Tranio, care oferă asistență juridică pentru achiziții de bunuri imobiliare pe diferite piețe externe, inclusiv Grecia. Al doilea pas a fost să aleagă exact ce să cumpere. Apoi, după ce a chibzuit îndelung, a ales să achiziționeze trei apartamente într-o clădire cu șapte etaje, cu grădină, în apropiere de Muzeul Național de Arheologie, în centrul Atenei. Suma totală pe care a plătit-o a fost de 270.000 de euro, ceea ce i-a deschis calea pentru a obţine „viza de aur”.

Ceea ce este impresionant din întreaga afacere este că Alex a ales cele trei apartamente, fără nici măcar să viziteze Grecia. Întreaga procedură s-a realizat de la distanță, de la „turul virtual” al imobilelor, până la finalizarea renovării acestora.

Iar acum, rusul are ocazia nu numai să exploateze comercial aceste apartamente, ci și să călătorească în jurul lumii, având în buzunar un pașaport grecesc, unul dintre cele mai puternice de pe planetă, având în vedere că este un paşaport UE.

Ca referință, din 2014 până în 2020, prin programul „vizelor de aur”, au fost eliberate 8.011 permise de ședere, ceea ce se traduce prin venituri de cel puțin două miliarde de euro pentru piața imobiliară din Grecia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: