Ce beneficii ai, dacă lucrezi pentru Amazon. Generozitatea gigantului retailer te va da pe spate

Ce beneficii ai, dacă lucrezi pentru Amazon. Generozitatea gigantului retailer te va da pe spate

Dacă te-ai întrebat vreodată ce beneficii au angajații celui mai mare retailer online din lume, acum este momentul să știi care e situația din spatele ușilor închise ale Amazon.

Gigantul retailer Amazon a declarat, săptămâna aceasta, că va plăti 100% din taxa de școlarizare a facultății pentru 750.000 de angajați pe oră din Statele Unite ale Americii.

Prin această măsură, retailerul online urmează exemplul altor mari companii americane, care au decis să ofere noi stimulente angajaților, în acest context dificil al pandemiei de coronavirus, care a deteriorat nivelul de trai și perspectivele de dezvoltare pentru multe familii.

Ce se întâmplă după 90 de zile de la angajare

Începând din ianuarie, a spus Amazon, va acoperi costul școlarizării colegiului, taxelor și manualelor pentru angajații cu ora din rețeaua sa de operațiuni, dar doar după 90 de zile de angajare.

Beneficiul se va aplica sutelor de instituții de învățământ din toată țara, au transmis, încântați, reprezentanții companiei.

De asemenea, uriașa companie va începe să susțină programe de diplomă de liceu și certificatele de engleză ca limbă a doua pentru angajați.

Lucrătorii din operațiuni includ angajați în rețeaua extinsă de depozite și centre de distribuție Amazon.

În mai, Amazon a declarat că angajează 750.000 de lucrători în depozitul și rețeaua de livrare din SUA și Canada. Locurile de muncă oferă un salariu inițial de 17 dolari pe oră.

Decizia Amazon de a oferi beneficii suplimentare angajaților săi vine pe fondul unor momente foarte instabile ale pieței muncii din Statele Unite ale Americii. Piața a devenit foarte competitivă, companiile încercând să își fidelizeze angajații și să investească mai mult în forța lor de lucru.

Se preconizează că, după ce pandemia se va tempera, numeroși oameni își vor depune demisiile, în toate domeniile de activitate. Se vorbește deja despre acest fenomen sub forma unei pandemii de demisii, care va afecta companii din întreaga lume.

Acest lucru se va întâmpla, spun sociologii, deoarece în timpul pandemiei oamenii au constatat că au nevoie de o schimbare, au descoperit noi pasiuni, aptitudini și vor să încerce alte experiențe profesionale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: