06 sept. 2021 | 16:35

Amazon produce propriile televizoare: când le va lansa pe piață

ACTUALITATE
Amazon produce propriile televizoare: când le va lansa pe piață

Anul acesta, cumpărăturile tale ar putea include televizoare marca Amazon.

Potrivit Insider, gigantul de comerț electronic intenționează să-și lanseze propriile televizoare în SUA, în octombrie, la timp pentru sezonul de cumpărături de sărbători. Proiectul ar fi fost în dezvoltare de aproape doi ani de către echipe de la Amazon Devices și Lab126, divizia de cercetare și dezvoltare responsabilă de proiectarea produselor companiei.

Modelele preconizate să fie lansate în octombrie au fost proiectate și fabricate de terți, precum TCL. Echipa internă a Amazon lucrează la un televizor separat, deși nu este clar dacă acesta va fi lansat și în SUA în următoarele luni. În ceea ce privește televizoarele fabricate de terțe părți, acestea vor fi alimentate de Alexa. Nu se știe încă dacă vor rula și software-ul companiei Fire TV.

Amazon vinde deja televizoare care rulează Fire TV, dar încă poartă mărcile producătorilor lor. Aceste viitoare televizoare vor avea marca Amazon, chiar dacă sunt realizate de companii terțe, similar cu televizoarele AmazonBasics pe care gigantul de comerț electronic le vinde în India.

Dacă îți amintești, compania a lansat anul trecut un model de 55 de inci și unul de 50 de inci sub marca AmazonBasics. Modelele planificate pentru o lansare în SUA vor fi cuprinse între 55 și 75 de inci, deși va trebui să așteptăm mai multe informații pentru a afla dacă sunt și modele cu costuri mai mici, precum televizoarele lansate în India.

Sigur nu ți-ai dori să lucrezi aici: la ce sunt supuși angajații Amazon

Amazon intenționează să monitorizeze modul în care angajații săi folosesc calculatoarele, pentru a preveni scurgerile de date ale clienților. Echipele Amazon de securitate, finanțe și juridice au fost de acord să folosească un sistem biometric comportamental de la compania de securitate cibernetică BehavioSec.

Acestea sunt date obținute de Vice, potrivit unui document intern al companiei.

„Software-ul nu se bazează pe informații de identificare personală sau pe alte date statice”, afirmă o pagină de întrebări frecvente de la BehavioSec.