30 iun. 2021 | 07:24

Ce au citit oamenii în pandemie: ce publicații au fost îngropate, care au prosperat în 2020

ACTUALITATE
Ce au citit oamenii în pandemie: ce publicații au fost îngropate, care au prosperat în 2020

Primul an al pandemiei a fost unul foarte interesant pentru presa globală, iar un nou studiu publicat de Pew Research Center atrage atenția asupra publicațiilor și tipurilor de publicații care au avut de câștigat în 2020.

Dacă tragi linie, publicațiile cotidiene cu audiență națională au prosperat în 2020, spre deosebire de cele locale și regionale. Cu alte cuvinte, o mare parte a publicului a căutat să se informeze din surse naționale sau internaționale, decât să-și ia datele din presa locală, mai ușor influențabilă de o sumedenie de factori.

Ca referință, publicaţiile New York Times, Wall Street Journal şi Washington Post au avut un an bun în 2020, în timp ce restul cotidianelor americane s-au confruntat cu o scădere a numărului de cititori, în pofida unei creşteri a numărului abonaţilor digitali, potrivit unui studiu publicat marţi de centrul institutul independent de cercetare Pew, transmite AFP, conform Agerpres. Cele trei publicații au înregistrat o scădere a veniturilor din publicitate, iar edițiile tipărite nu s-au mai mișcat cam deloc, dar abonamentele online au fost salvatoare.

În 2020, New York Times a înregistrat o creştere cu 52% a abonamentelor online şi cu 43% incluzând ediţiile tipărite. Washington Post, pe de altă parte, a înregistrat o creştere de aproximativ 50% a portofoliului său digital de abonaţi, în timp ce Wall Street Journal a încheiat anul calendaristic cu o creştere de 29% a abonaţilor online ( 21% în total).

Este însă important de reținut că acestea sunt excepții de la regulă. Retul presei, în principal cotidianele locale sau regionale, a înregistrat o scădere cu 6% a portofoliului de abonați. Și acestea din urmă au avut o creștere cu 27% a numărului de abonați la ediția online, dar valoarea nu a fost suficientă pentru a compensa scăderea cu 19% a ediției tipărite.

Dincolo de statistici, presa cotidiană americană a generat peste 4000 de șomeri în 2020. Atâți oameni au rămas fără locuri de muncă. Această valoare vine după ce, din 2008, redacţiile au redus peste 40.000 de locuri de muncă, numărul acestora fiind în prezent de 30.820, potrivit studiului dat publicităţii marţi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele