Cât a picat Facebook, averea lui Mark Zuckerberg s-a dus în cap: acum, este după Bill Gates

Cât a picat Facebook, averea lui Mark Zuckerberg s-a dus în cap: acum, este după Bill Gates

Pentru o perioadă fără precedent în istoria celei mai mari rețele de socializare, a picat Facebook. Din cauza modului în care este construită infrastructura IT a gigantului condus de Mark Zuckerberg, au mai picat și Instagram, WhatsApp, Messenger, Oculus și nu numai. Lucrurile și-au revenit acum, dar interesante sunt consecințele.

Data viitoare când te oftici că ai pierdut zece lei într-o haină, să te gândești că Mark Zuckerberg tocmai a pierdut 7 miliarde de dolari, în mai puțin de șase ore. Dacă nu era evident, lovitura este una foarte importantă pentru cea mai importantă personalitate din piața rețelelor de socializare.

Mark Zuckerberg, după Bill Gates

Deși ar fi fost suficient să piardă 7 miliarde de dolari, ziua proastă a lui Mark Zuckerberg, după ce au picat Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, nu s-a terminat acolo. Șeful cele mai mari rețele de socializare a pierdut un loc și în topul celor mai bogați oameni din lume.

Acțiunile Facebook au coborât în ultimele 24 de ore cu aproximativ 5%, dar trendul este descendent de vreo săptămână. Față de mijlocul lunii septembrie, căderea înregistrată de acțiunile Facebook este de aproximativ 15%.

Primul care a avut de suferit din asta este Mark Zuckerberg, acționar majoritar la Facebook. Averea sa a coborât până la 120,9 miliarde de dolari, ajungând pe locul cinci în topul celor mai bogați oameni din lume, conform indexului Bloomberg. Deși valoarea încă pare extraordinară, nu te mai șochează atât de mult, dacă ai în vedere că a pierdut aproximativ 19 miliarde de dolari din 13 septembrie și până în prezent. La mijlocul lunii trecute, se lăuda cu aproximativ 140 de miliarde de dolari în portofoliu.

Veștile proaste pentru Zuckerberg au început pe 13 septembrie, când The Wall Street Journal a început să publice o serie de articole, pornind de la niște documente interne ale Facebook, începând cu impactul negativ asupra psihicului adolescenților în cazul Instagram și terminând cu noi detalii despre rolul pe care l-a jucat în dezastrul din 6 ianuarie de la Capitoliu.