Casa Albă caută programatori și-i recrutează cu mesaje ascunse în site-ul oficial

Casa Albă caută programatori și-i recrutează cu mesaje ascunse în site-ul oficial

La câteva ore după inaugurarea noului președinte american Joe Biden, Casa Albă a beneficiat de un nou website, cu schimbări radicale de design și mesaje ascunse pe partea de programare.

Nu a durat mult de la plecarea lui Donald Trump, până când site-ul whitehouse.gov a șters orice urmă a fostului președinte din mediul online. Pe de o parte, procesul era unul previzibil, dar te-ai fi așteptat să dureze mai mult de câteva momente după ce Biden a devenit șeful administrației de la Washington.

Ca un detaliu interesant, pe lângă faptul că utilizează un design ”responsive”, care se adaptează în timp real la dimensiunea gadgetului pe care îl folosești, ai și un buton discret pentru activa o temă întunecată în timp real. Dacă nu vezi foarte bine și vrei să-l accesezi fără ochelari, un buton de pe marginea laterală facilitează și alternarea a două dimensiuni diferite de fonturi.

Pe lângă toate acestea, ca orice site de anvergură care se respectă, noul WhiteHouse.gov ascunde în spate și un Easter Egg, o surpriză. Dacă petreci un pic de timp în codul HTML din spatele paginii web principale, vei putea vedea un mesaj dedicat de la echipa de tech a președintelui, US Digital Service.

Este vorba de o ofertă de recrutare. ”Dacă citești asta, avem nevoie de ajutorul tău să reconstruim mai bine.”, se arată în mesajul pe care în condiții normale de navigare nu l-ai fi văzut niciodată. Textul este însoțit de un link pe care îl poți accesa pentru a depune CV-ul în vedere unei eventuale angajări. Este important de reținut că aceste locuri de muncă sunt dependente de administrația curentă de la Casa Albă. Din acest motiv, nu durează mai mult de 4 ani, cât un mandat prezidențial. Primii care au descoperit codul ascuns în spatele paginii au fost cei de la Protocol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: