Călătorie doar pentru bogați: cât te costă să ajungi în spațiu, pe Stația Spațială Internațională

Călătorie doar pentru bogați: cât te costă să ajungi în spațiu, pe Stația Spațială Internațională

Elon Musk și SpaceX, compania cu care vrea să cucerească spațiul, au anunțat numele celor patru pasageri care se vor îmbarca în primul zbor privat spre Stația Spațială Internațională.

Elon Musk are planuri pentru cucerirea spațiului. Compania sa, SpaceX, a făcut progrese uriașe în această zonă și mai bifează o premieră: primul zbor privat către Stația Spațială Internațională. Axiom Space, compania care coordonează, de fapt, misiunea și SpaceX au anunțat deja numele celor patru pasageri care urmează să se îmbarce în prima călătorie privată în spațiu.

E vorba de fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria, care va și conduce misiunea, el fiind însoțit de Larry Connor, Mark Pathy și Eytan Stibbe.

Cât costă un bilet spre Stația Spațială Internațională

Primul zbor privat către SSI e o colaborare între Axiom Space și SpaceX, compania lui Elon Musk. Antreprenorul e și cel care pune la dispoziție racheta SpaceX Falcon 9. 

Cele 8 zile pe care cei patru le vor petrece pe SSI au costat nu mai puțin de 55 de milioane de dolari.

„Sunt atât de recunoscător pentru această oportunitate. Pare un dar de la Dumnezeu și vreau să mă bucur de el”, a declarat Lopez-Alegria pentru collectSPACE.

După lansarea de la Cape Canaveral în Florida, grupul va călători între una și două zile pentru a ajunge la Stația Spațială Internațională, unde va petrece opt zile.

Printre cei patru se numără și Larry Connor, în vârstă de 71 de ani, fost astronaut al NASA. El se va reîntoarce astfel pe SSI, devenind a doua cea mai în vârstă persoană care a zburat în spațiu, după John Glenn, care avea 77 de ani în 1998, când a mers în misiune.

„Cred că spațiul este ultima mare frontieră. Sunt încântat și onorat să fac parte din această misiune istorică”, a spus Connor.

Cu ce se ocupă cei de la bord

Connor a fondat firma de investiții imobiliare Connor Group în 2003. Va fi pilot în misiunea privată în spațiu. Mark Pathy, în vârstă de 51 de ani, este directorul executiv al firmei de investiții canadiene Mavrik Corp. El va deveni al unsprezecelea canadian care zboară în spațiu.

Eytan Stibbe este un om de afaceri în vârstă de 63 de ani și fost pilot de vânătoare al forțelor aeriene israeliene. Stibbe va deveni al doilea israelian care ajunge în spațiu, după bunul său prieten Ilan Ramon, care a murit când naveta spațială Columbia a explodat, în 2003.

„Evident, există o anumită teamă… Sunt conștient de riscuri”, a declarat el pentru Washington Post.

Racheta Falcon 9 va fi lansată în ianuarie 2022, termenul fiind avansat cu un an din cauza pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: