Burger King va vinde Impossible Nuggets: ce sunt și unde le poți mânca

Burger King va vinde Impossible Nuggets: ce sunt și unde le poți mânca

La începutul lunii septembrie, nuggets „de pui” de la Impossible au început să apară la anumite restaurante și magazine alimentare din SUA.

Începând de luni, 11 octombrie, lanțul de fast-food Burger King va adăuga un meniu de opt bucăți de Impossible Nuggets în anumite restaurante din Des Moines, Iowa, Boston, Massachusetts și Miami, Florida.

Vor fi disponibile numai pentru o perioadă limitată de timp. Nuggets în sine sunt fabricate în principal din proteine ​​din soia și ulei de floarea-soarelui.

Impossible Nuggets vor fi vândute de Burger King

Potrivit Impossible, nuggets au cu 40% mai puține grăsimi saturate și cu 25% mai puțin sodiu decât cele de pui pe bază de animale. Un lucru de remarcat este că cele pe care Burger King intenționează să le vândă nu vor fi vegane, deoarece vor fi prăjite în același ulei în care își gătesc produsele din carne și brânză.

După ce a introdus Impossible Whopper în restaurante selectate în 2019, au trecut doar patru luni până când burgerii din plante au devenit disponibili în punctele Burger King din SUA.

La doar câteva săptămâni după ce și-au adus celebrele nuggets „de pui” în restaurante, Impossible Foods lansează un alt produs pe bază de plante. Carnea de porc pe bază de plante, numită inventiv “Impossible Pork”, va fi în meniurile restaurantelor din această toamnă.

Dacă ești în New York, poți încerca “Impossible Pork”, începând de luna treuctă. Restaurantul Momofuku Ssäm al bucătarului David Chang din Manhattan servește preparate pe bază de carne de porc artificială.

Începând cu 4 octombrie, peste o sută de restaurante din Hong Kong au început să ofere mâncăruri folosind ingredientul, care va ajunge și pe unele meniuri din Singapore în următoarele săptămâni.

Compania susține că porcul său artificial este mai durabil decât carnea de porc naturală. Compania spune că produsul folosește cu până la 85% mai puțină apă și cu 82% mai puțin teren decât este necesar pentru producția tipică de porc, reducând, în același timp, emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 77%.

În plus, compania Impossible susține că ingredientul acesta artificial are mai puține calorii, mai puține grăsimi și mai mult fier decât carnea de porc clasică.

Citește și: