VIDEO Acest cărucior electric vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități: cum funcționează invenția celor de la Bird

VIDEO Acest cărucior electric vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități: cum funcționează invenția celor de la Bird

Americanii de la Bird au lansat un model de cărucior electric destinat persoanelor cu dizabilități, dar și celor care, din diverse motive, nu se pot deplasa fără ajutor.

Bird e o companie cunoscută pentru trotinetele electrice, dar a decis să-și ducă business-ul și în alte zone. A lansat, împreună cu partenerii de la Scootaround, un model de cărucior electric destinat persoanelor cu dizabilități, dar și celor care nu se pot deplasa singure.

Cei de la Scootaround sunt specializați în dispozitive de acest fel, așa că parteneriatul a venit cumva natural. Deocamdată, cărucioarele electrice pot fi închiriate în New York, în cadrul unui program-pilot. Dacă totul merge bine, acesta va fi extins și în alte orașe.

Cărucior electric pentru persoanele cu dizabilități

Programul de închirieri e posibil prin intermediul unei aplicații gândite fix pentru așa ceva. Persoanele cu probleme de mobilitate pot închiria unul dintre cele trei modele disponibile. Perioada de închiriere poate varia între una și 14 zile, iar sistemul e similar cu cel folosit la trotinete electrice.

Practic, poți vedea de unde poți închiria căruciorul și îl poți lăsa apoi într-un perimetru delimitat, pentru a fi folosit ulterior de altcineva. La fiecare închiriere, Bird asigură și un tutorial, pentru ca persoanele să știe totul despre cum funcționează acest mijloc de mobilitate. Compania va răspunde, de asemenea, la toate întrebările venite din partea chiriașului.

Bird pune la dispoziție un call-center, un număr gratuit pe care clienții îl pot apela pentru a întreba despre întregul proces.

Unul dintre vehiculele pe care Bird le închiriază este Whill Model Ci2. Programul-pilot e derulat în New York, urmând să fie extins și în alte orașe pe parcursul anului 2021, în funcție de cerere .

Bird face, de obicei, trotinete electrice. Sistemele cu care sunt echipate inclusiv cărucioarele electrice sunt gândite să reziste mai bine la șocuri, praf și alte probleme ce pot apărea în aer liber. Tehnologia promite o mai bună precizie și un nivel de siguranță ridicat.

Citește și: