Bătrânul ”șofer” se transformă într-un serial nou, dintr-un joc video: unde vezi Driver de la Ubisoft

Bătrânul ”șofer” se transformă într-un serial nou, dintr-un joc video: unde vezi Driver de la Ubisoft

A trecut mai bine de un deceniu de la ultimul joc din seria Driver. În teorie, s-a lansat și Driver pentru iOS și Android, dar având în vedere că era cu bărci de viteză, nu prea mai avea legătură cu esența jocului lansat în 1999. Acum, franciza va fi ecranizată printr-un serial TV.

Primul joc din seria Driver s-a lansat în 1999 pentru PlayStation. Ulterior, a ajuns și pe Gameboy, Windows, Mac sau iOS. Au urmat Driver 2, Driver 3, Driver: Parallel Lines, Driver 76 și Driver: San Francisco. Majoritatea titlurilor au fost cross-platform, disponibile pe o varietate foarte mare de platforme, dar au existat și câteva excepții, Driver: Renegade 3D pentru Nintendo 3DS sau Driver: Speedboat Paradise pentru mobile.

La bază, această serie de jocuri a venit de la Reflections Interactive, publicată de GT Interactive și, mai târziu, Atari. Între timp, studioul a ajuns să fie intitulat Ubisoft Reflections, iar publisher-ul, Ubisoft. Cu alte cuvinte, drepturile de proprietate intelectuală  aparțin gigantului francez. Acesta este și motivul pentru care Ubisoft a anunțat că, în curând, vom avea un serial Driver.

Bătrânul Driver revine pe micile ecrane, ca serial

Conform datelor obținute de GamesIndustry.biz, Ubisoft are în proiect dezvoltarea unui serial inspirat din jocurile video Driver. Acesta va avea premiera pe Binge, un serviciu de streaming gratuit orientat în special către zona de gaming. Dacă totul merge bine, Binge ar urma să fie disponibil din 2022.

Momentan nu se cunosc foarte multe particularități legate de intrigă sau distribuție, dar probabil că întreaga epopee va gravita în jurul șoferului de curse devenit agent secret John Tanner. Momentan, o dată de lansare nu este încă foarte clare, nici nu știm dacă se va lansa împreună cu Binge sau la o dată ulterioară. Dincolo de aceste particularități, nu este însă foarte clar dacă există un public pentru serialul cu pricina. În cel mai rău caz, poate va inspira realizarea unui nou joc, deci tot este un plus.