Avertismentul momentului: moda șocantă pornită pe TikTok pune viețile oamenilor în pericol

Avertismentul momentului: moda șocantă pornită pe TikTok pune viețile oamenilor în pericol

După ce recent o fetiță în vârstă de zece ani din Palermo a murit după ce a participat la o provocare extrem de periculoasă pe TikTok – ”jocul cu eșarfa” – medicii avertizează împotriva încercării unei noi tendințe pe rețeaua de socializare. E vorba despre un bărbat care a folosit cremă de erecție ca să-și facă buzele mai mari.

Utilizatorul TikTok Jerry Mal a postat videoclipul care are acum peste 3,5 milioane de vizualizări. În videoclipul în care folosește cremă de erecție pe buze, el spune: „Practic, am văzut un clip în care o fată și-a pus cremă de erecție pe buze și i le-a făcut foarte mari, așa că acum o voi încerca”. „Simți ca un fel de furnicături. Nu este groaznic, dar vom vedea”, completează el.

Challenge-urile de pe TikTok, un real pericol

Apoi spune că va lăsa crema să acționeze încă cinci minute pentru a vedea cât de mari îi pot crește buzele, dar după câteva minute, trebuie să o scoată din cauza înțepăturilor puternice. „Arde foarte rău”, a recunoscut el. Odată ce crema este îndepărtată și buzele lui mai mari sunt dezvăluite, el spune: „Îmi cam place”

În comentarii, mulți utilizatori au spus că acum sunt tentați să încerce să folosească și ei crema de erecție pentru același efect.

Însă medicii au avertizat împotriva acestui lucru, doctorul Ross Perry GP și directorul medical al Cosmedics spunând: „A pune crema de erecție pe buze în încercarea de a le face mai mari este absolut ridicol și poate fi extrem de periculos din mai multe motive”, precum notează Metro.co.uk.

Doctorii avertizează: nu mai urmați toate trendurile de pe internet

„Persoanele care încearcă acest lucru ar putea suferi o reacție alergică, cum ar fi usturime, durere, vezicule și umflături incomode. Alte efecte secundare generate de absorbția cremei pe măsură ce intră în organism pot crea dureri de cap, probleme de tensiune arterială și chiar posibile probleme cardiace. Crema ar putea, de asemenea, să facă răni grave”, spune doctorul.

Dr. Tunc Tiryaki, chirurg plastician de renume mondial, spune: „Modul sănătos și acceptabil din punct de vedere științific de a-ți mări buzele este de a apela la doctorul specialist. Această procedură ar trebui administrată de un practicant reglementat și înregistrat. El sfătuiește oamenii să nu încerce această chestiune prezentată în videoclipul viral pe TikTok, deoarece cremele de erecție „conțin de obicei Alprostadil, un dilatator vascular, ceea ce înseamnă că mărește vasele de sânge și acest lucru poate fi periculos”.

Dr. Tunc adaugă: „Riscul de ingerare al acestor creme – care nu sunt absolut deloc concepute pentru înghițire – poate crea nu numai probleme locale, ci și efecte secundare generalizate. Acesta este motivul pentru care oamenii nu ar trebui să folosească aceste creme în aceste moduri”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: