Avertismentul FBI de care ar trebui să-ți pese și ție: atacurile cibernetice, mai periculoase ca niciodată

Avertismentul FBI de care ar trebui să-ți pese și ție: atacurile cibernetice, mai periculoase ca niciodată

În ultimul an, am vorbit mult mai mult de atacuri cibernetice decât de obicei. Până și cei de la FBI s-au sesizat în legătură cu acest fenomen global și au lansat un avertisment important pe marginea subiectului.

În contextul în care atacurile la scară largă de tip ransomware fac din ce în ce mai des victime în diverse colțuri ale mapamondului, o astfel de situație a făcut și subiectul avertismentului de mai jos. Ca referință, FBI, biroul federal de investigații, a subliniat că ”amploarea” atacului cibernetic în curs de desfăşurare de vineri împotriva companiei americane Kaseya i-ar putea împiedica pe specialişti să răspundă în mod individual tuturor victimelor, relatează AFP citată de Agerpres.

Anunțul FBI pe care îl poți citi în postarea de mai jos atrage atenția asupra celui mai recent atac al hackerilor. Aceștia au atacat vineri Kaseya, chiar înainte de un weekend prelungit în Statele Unite datorat zilei naționale, pentru a cere o răscumpărare de la un potenţial de peste 1.000 de companii prin intermediul software-ului său de management IT.

Nu a durat de la primele rapoarte până când FBI-ul a inițiat o anchetă sâmbătă, după ce a început o colaborare cu Agenția americană de securitate cibernetică și securitate a infrastructurilor, dar și cu alte agenții, ”pentru a înțelege amploarea amenințării.”

”Dacă credeţi că sistemele dumneavoastră au fost compromise, vă încurajăm să utilizaţi toate măsurile recomandate şi să urmaţi sfaturile Kaseya de a opri imediat serverele (legate de software-ul atacat) şi să semnalaţi FBI”, a adăugat poliţia americană într-un mesaj difuzat duminică. „Deşi amploarea acestui incident ne poate împiedica să răspundem fiecărei victime în mod individual, toate informaţiile pe care le vom primi vor fi utile în contracararea acestei ameninţări”, au menționat oficialii instituției.

Momentan nu se știe dacă atacul a venit din Rusia, dar președintele Joe Biden iar foarte în serios această ipoteză, chiar dacă, momentan, ”încă nu suntem siguri”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: