Averea lui Elon Musk, îngropată peste noapte: gestul banal care l-a costat 50 de miliarde de dolari pe șeful Tesla

Averea lui Elon Musk, îngropată peste noapte: gestul banal care l-a costat 50 de miliarde de dolari pe șeful Tesla

Elon Musk a pierdut nu mai puțin de 50 de miliarde de dolari în două zile. Data viitoare când ai o zi proastă, să te gândești că este improbabil să se compare cu drama suferită de șeful Tesla în această perioadă.

Bloomberg Billionaires actualizează în mod constant clasamentul celor mai bogați oameni din lume și îl actualizează în funcție de evenimentele din piață. Practic, se adaugă și se extrag câteva miliarde de dolari în funcție progresul sau regresul averii celor inclușii în top. Niciodată, nimeni, nu a pierdut 50 de miliarde de dolari în două zile, cum s-a întâmplat cu Elon Musk în această săptămână.

Tesla s-a dus în cap: Elon Musk, primul afectat

Nu mai puțin de 16% au pierdut acțiunile Tesla din evaluare în primele două zile ale acestei săptămâni. Doar marți, scăderea a fost de 12%, până la un preț de 1023,5 dolari pe unitate. Acest declin a venit în continuare dezastrului premergător de luni, când scăderea a fost de 5%.

În consecință, averea CEO-ului Elon Musk a avut de suferit. A pierdut, conform Bloomberg, nu mai puțin de 50 de miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată într-un interval de două zile, conform indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Într-o singură zi, marți, șeful Tesla a pierdut 33 de miliarde de dolari. O lovitură la fel de costisitoare a suferit Jeff Bezos în 2019, în ziua anunțului legat de divorțul fondatorului Amazon de soția sa de la acea vreme. Averea lui Bezos s-a diminuat atunci cu 36 de miliarde de dolari.

Motivele din spatele acestei căderi sunt mai multe, dar cel mai important a fost, ca de obicei, o postare pe Twitter a lui Elon Musk. În urmă cu câteva zile, CEO-ul celui mai mare producător de mașini electrice și-a întrebat fanii dacă să vândă 10% din acțiunile sale la Tesla. Răspunsul a fost pozitiv într-o proporție covârșitoare, iar Musk a spus atunci că va vinde acțiuni în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari, fondurile urmând să fie donate diverselor fundații cu care colaborează. Nu a ajutat nici faptul că fratele miliardarului, Kimbal Musk, a vândut acțiuni Tesla începând de vinerea trecută.

Citește și: