Autoritățile malaeze au recurs la o metodă inedită: minarea criptomonedelor este călcată ”în picioare”

Autoritățile malaeze au recurs la o metodă inedită: minarea criptomonedelor este călcată ”în picioare”

Autoritățile din Malaezia au găsit o metodă de a transmite un mesaj, tuturor celor care folosesc instalații minare a criptomonedelor în mod ilegal. Platformele de minat nu au putut ține piept forței masive.

Într-un oraș din Sarawak, Malaezia, autoritățile au hotărât să vină de hac platformelor de minare a criptomonedelor. Astfel, aceștia au distrus 1.069 de astfel de sisteme în același timp, cu ajutorul unui buldozer. Potrivit publicației malaysiene Dayak Daily, PC-urile au fost confiscate în cadrul a șase raiduri efectuate în perioada februarie-aprilie a acestui an.

Sarawak Energy Berhad, compania de energie electrică din provincia malaeziană, acuză operatorii minieri că au sustras energie electrică pentru a putea mina criptomonede. Se presupune că acești operatori, ar fi extras de la compania energetică resurse care însumează 8,4 milioane de RM sau aproximativ 2 milioane de dolari americani.

Autoritățile au venit cu o metodă inedită de a combate furtul de energie electrică

Oamenii care doresc să exploateze în mod serios criptomonede precum Bitcoin și Ethereum folosesc PC-uri construite în acest scop, iar faptul că sunt computere foarte performante, procesul consumă de obicei o cantitate uriașă de energie electrică. Astfel că, nu este de mirare faptul că furtul de energie este una dintre activitățile ilegale des raportate în locurile în care operează acești minieri virtuali.

De exemplu, în Ucraina, Serviciul de Securitate al țării a descoperit o exploatare minieră în cursul săptămânii trecute. Această rețea folosea console PS4 Pro drept mașini de minare, iar operatorii au fost acuzați că au furat electricitate din rețeaua electrică a țării. Au fost descoperite mii de astfel de dispozitive legate în serie și puse pe rafturile unui depozit care a aparținut chiar companiei de energie electrică.

Șeful poliției din Malaezia, Hakemal Hawari, a declarat pentru Dayak Daily că furtul de energie electrică pentru operațiunile miniere a fost atât de intens pe parcursul acestui an încât, trei case au ars în urma conexiunilor electrice ilegale.