Atitudinea lui Musk s-a schimbat radical în legătură cu vaccinul. Ce declarație surprinzătoare a făcut miliardarul

Atitudinea lui Musk s-a schimbat radical în legătură cu vaccinul. Ce declarație surprinzătoare a făcut miliardarul

Într-o schimbare de atitudine izbitoare, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a decis că vaccinurile sunt un lucru bun, la urma urmei. Mai bine târziu decât niciodată, probabil.

După ce anul trecut a răspândit informații înșelătoare despre pandemia COVID-19, miliardarul pare să fi luat în considerare, în cele din urmă, beneficiile științei.

„Pentru a fi clar, susțin vaccinurile în general și vaccinurile COVID în mod specific”, a scris Musk pe Twitter recent. „Știința este fără echivoc. În cazuri foarte rare, există o reacție alergică, dar acest lucru este ușor de abordat”, a adăugat el.

Vestea vine după ce Musk i-a spus jurnalistului de tehnologie Kara Swisher într-un interviu din septembrie 2020, la New York Times, că nu va face vaccinul contra COVID: „Nici copiii mei nu vor fi vaccinați”. Aproximativ două luni mai târziu, Musk s-a testat pozitiv pentru coronavirus.

De asemenea, CEO-ul a profitat de ocazie pentru a clarifica câteva comentarii anterioare pe care le-a făcut. Într-un răspuns pe Twitter, el a susținut că a spus anterior că nu își va face vaccinul pentru ca „altcineva care are nevoie mai multă de el să îl facă”, deoarece el „deja avea o anumită imunitate”, după ce se infectase.

Musk s-a răzgândit: vaccinurile sunt bune

Nu este clar la ce se referea, totuși. Comentariul nu ar fi putut face referire la interviul din septembrie 2020 cu Kara Swisher, deoarece Musk a fost testat pozitiv pentru COVID după interviul respectiv.

Când a fost întrebat „ce vaccin” crede că este „cel mai sigur pentru COVID-19” – o întrebare care ar trebui să se adreseze într-adevăr unui profesionist din domeniul sănătății, nu unui CEO miliardar – el a spus că este „probabil Johnson & Johnson”. “Dar și BioNTech și Moderna sunt bune”, a adăugat Musk.

Cel puțin acum, Musk a recunoscut faptul științific evident: vaccinurile sunt sigure și toți cei care pot ar trebui să fie vaccinați. De bine sau de rău, milioane de oameni ascultă de Musk – el stăpânește puterea de decizie asupra a milioane de minți, este un model, de aceea e important ce declară.

După ce probabil a insuflat neîncredere în nenumărați oameni care au urmat comentariile sale necorespunzătoare anul trecut, Musk a întors radical pagina acum. Pe de o parte, pagubele au fost făcute. Pe de altă parte, ca Musk să spună ceea ce este evident și să încurajeze mai mulți oameni să se vaccineze ar putea salva vieți, așa că este bine că a făcut ultimele declarații.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: