Atenție, șoferi: Ce se va întâmpla cu prețurile la polițele RCA, după falimentul City Insurance

Atenție, șoferi: Ce se va întâmpla cu prețurile la polițele RCA, după falimentul City Insurance

Situația aproape falimentară a celui mai mare asigurator RCA din România continuă să stârnească îngrijorare pentru șoferii români. Între timp, Executivul face pași spre reglementarea pieței.

Trei milioane de șoferi sunt asigurați la City Insurance, ceea ce face din companie cel mai puternic asigurator de pe piața românească.

Din nefericire, aflată cu un picior în groapa falimentului, compania riscă să destabilizeze prețurile de pe piața asigurărilor auto obligatorii.

Șoferii plătesc deja polițe mai scumpe

Deja, pe piață se resimte un val de scumpiri.

O analiză recentă Hotnews.ro arată că firmele de pe piața de asigurări din România au scumpit tarifele pentru polițele auto obligatorii, în ultimele 10 zile.

„Mișcarea se vede cel mai bine la Euroins, care avea cele mai mici prețuri, după care s-au luat și alți asigurători. Excepție fac Generali, Uniqa și Asirom care nu au modificat prețurile, dar acestea erau oricum mari”, precizează sursa citată.

Totuși, ceea ce se întâmplă acum pe piața asigurărilor auto obligatorii nu reprezintă o noutate pentru șoferii români. Ne amintim foarte bine că același scenariu s-a petrecut și după dispariția de pe piață a Astra și Carpatica.

Prin urmare, anul 2022 ar putea aduce prețuri și mai pierate la asigurările obligatorii pentru mașini, avertizează experții financiari.

În toată această situație, Guvernul intervine și promite două acte normative care să reglementeze piața și să o țină sub control în această perioadă instabilă.

„Sunt două ordonanţe de urgenţă în avizare. Am discutat şi astăzi cu Consiliul Concurenţei. Ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare, o ordonanţă care se referă la preţuri şi una care se referă la această situaţie cu City Insurance, dacă se ajunge acolo, (…) să plătească banii din fondul de garantare. (…) Dacă se întâmplă ceva, să ne asigurăm că toţi clienţii sunt protejaţi, de fapt asta este ideea”, a explicat prim-ministrul Florin Cîțu.

Citește și: