Atenție mare la ce lași în mașină: lucruri obișnuite riscă să explodeze din cauza caniculei. Lista completă

Atenție mare la ce lași în mașină: lucruri obișnuite riscă să explodeze din cauza caniculei. Lista completă

Dacă te-ai urcat vreodată în mașină și te-ai simțit ca într-o saună din cauza caniculei, ar fi bine să ai în vedere că obiectele uitate în acele condiții se pot transforma în bombe cu ceas din cauza temperaturilor extreme.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat un avertisment foarte important în acest weekend din cauza temperaturilor extreme cu care ne confruntăm în multe dintre colțurile României. Oficialii din administrație atrag atenția asupra faptului că un obiect uitat în mașină poate deveni foarte periculos.

Ce să nu lași în mașină pentru că riscă să explodeze, pe caniculă

Până și gelul antibacterian sau dezinfectantul, incredibil de comune în ultimul an, vin la pachet cu un risc semnificativ dacă le uiți la 40 de grade într-o mașină închisă. Nu de alte, dar temperatura dintre portierele mașinii pot ajunge la 70 – 80 de grade, dacă nu mai mult, iar acele tuburi aparent banale pot exploda.

Tuburile de deodorant se pot deforma ușor de la căldura excesivă, iar conținutul de aerosoli din interior devine foarte periculos. Incredibil de periculoase sunt și brichetele pe care, nu de puține ori, le găsești chiar și în mașinile nefumătorilor. Dacă se încălzesc prea tare, pot duce la deterioarea parbrizului sau a banchetelor.

În practică, încearcă să fii semnificativ mai precaut când vine vorba de ce lași în mașină. În condițiile de caniculă din ultimele zile, lucruri obișnuite riscă să se deformeze, să se strice sau, în cel mai rău caz, să explodeze. Chiar dacă nu o să-ți ia foc mașina, riscurile de pagube semnificative sunt cât se poate de reale.

Mai mult decât atât, ai foarte mare grijă să nu lași copii, bătrâni sau animale de companie în mașini închise. Nu neglija acest aspect. Din punct de vedere științific, când temperatura unui copil ajunge la 40 de grade, organele interne încep să cedeze, iar la o temperatura de 41,6 grade poate surveni decesul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: