Apple vrea să știe și mai multe despre tine: cum îți va arăta dacă te urci, din greșeală, băut la volan

Apple vrea să știe și mai multe despre tine: cum îți va arăta dacă te urci, din greșeală, băut la volan

Apple vrea să vină cu noi funcții pe modelele de ceasuri inteligente pe care le vinde. Iar una dintre ele îți va arăta dacă te urci, din greșeală, băut la volan.

Modelele Apple Watch vor deveni din ce în ce mai inteligente în lunile următoare. Cel puțin așa reiese din informațiile neoficiale și neconfirmate, încă, de companie, dar care vin din partea anumitor furnizori. Gigantul din Cupertino ar pregăti noi funcții grație cărora modelele de ceasuri inteligente vor ști totul despre tine.

Printre ele s-ar număra nivelul de zahăr din sânge, presiunea sângelui dar și nivelul de alcool din sânge.

Nu e clar dacă toate aceste funcții vor veni pe Apple Watch 7, care va fi lansat în această toamnă.

Mai multe funcții pentru Apple Watch

Publicația britanică The Telegraph a fost prima care a scris despre intențiile Apple. Unul dintre furnizorii companiei americane, Rockley Photonics, vinde deja pe piață produse medicale, care se ocupă, între altele, cu măsurarea presiunii arteriale, temperatura corpului, nivelul de zahăr din sânge, dar și nivelul de alcool.

În paralel, compania britanică vinde soluții de monitorizare a diverselor schimbări din organism către companiile tech care activează în zona dispozivelor inteligente de tip wearables. Adică fix ceea ce vinde și Apple.

Ar fi o chestiune de timp, așadar, până când noi funcții vor apărea și pe viitoarele modele de Apple Watch.

Astfel de funcții ar fi extrem de utile nu numai pentru pacienții care se simt cu diverse afecțiuni, precum cei cu diabet, care vor să-și monitorizeze nivelul de zahăr din sânge. Ar fi utile și pentru cei care vor să-și afle cantitatea de alcool din sânge, în eventualitatea în care, să zicem, vor să știe dacă să se urce la volan sau nu la o anumită oră a dimineții, după o petrecere care s-a întins mai mult în noapte.

Tehnologia folosită de cei de la Rockley se bazează pe senzori inteligenți cu infraroșu, care detectează anumite niveluri din sânge prin piele. Iar această tehnologie se regăsește acum doar pe dispozitivele medicale.

Ar putea apărea, însă, curând și pe dispozitive ca ceasuri sau brățări inteligente. Și se pare că Apple e printre primele companii care vor beneficia de așa ceva.

Citește și: