Poți să suni din spațiu: următorul iPhone ar putea avea comunicare prin satelit

Poți să suni din spațiu: următorul iPhone ar putea avea comunicare prin satelit

Este posibil să nu fie nevoie să aștepți prea mult pentru un iPhone cu comunicații prin satelit încorporate. Cursa pentru a cuceri alte planete e una foarte competitivă, după cum știm. Oare Musk sau Bezos își vor lua noul iPhone, ca să sune din spațiu?

Conform 9to5Mac, cunoscutul analist Ming-Chi Kuo susține că următorul iPhone (numit eventual iPhone 13) va include suport pentru apeluri și mesaje prin satelit pe orbită mică a Pământului.

Se presupune că iPhone ar folosi o versiune modificată a modemului X60 Qualcomm, pentru a accesa sateliții. Nu este sigur dacă asistența prin satelit ar fi limitată la anumite aplicații, deși nu am fi surprinși dacă ar fi așa. Serviciul mobil prin satelit este adesea mult mai lent decât datele celulare convenționale.

Există însă motive întemeiate să fii sceptic. Un zvon de pe Bloomberg din 2019 a făcut ca Apple să dezvolte tehnologia prin satelit pentru iPhone, dar echipa ar fi sperat să livreze un produs în termen de cinci ani – doi ani ar putea fi prea devreme. Există, de asemenea, întrebări logistice de abordat, cum ar fi alegerea furnizorilor de servicii. Serviciul prin satelit a fost în mod istoric scump și ar putea fi o vânzare dificilă, chiar dacă te aventurezi în mod regulat dincolo de acoperirea celulară.

Mulți se așteaptă ca Apple să lanseze noua linie de iPhone în septembrie. Nu este sigur dacă acest lucru ar fi limitat la modelele Pro sau ar ajunge la întreaga gamă de iPhone.

Dacă există o conexiune prin satelit, totuși, Apple ar putea avea un succes mult mai mare pentru noul iPhone, decât actualizările camerei. Acesta ar fi primul smartphone care oferă conectivitate, practice, oriunde pe planetă.

Lansarea iPhone 13, ”scăpată” pe internet: vei pune mâna pe el mai repede decât ai crede

Apple și-a creat un model destul de previzibil când vine vorba de lansarea noilor smartphone-uri din portofoliul său. În 2021, însă, va face o excepție de la regulă, în cel mai bun mod posibil. Așadar, următorul smartphone de la Apple are mari șanse să ajungă mai repede în magazine.

Dacă am învățat ceva în ultimul deceniu despre Apple, este că gigantul din Cupertino a devenit din ce în ce mai ineficient în a ține un secret. Fiecare lansare a fost detaliată pe net cu câteva săptămâni înainte, dacă nu câteva luni. Cu cât ne apropiem mai tare de lansarea iPhone 13, asta se întâmplă și 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: