Apple îți scanează fotografiile de pe telefon: de ce va da naștere la un scandal monstru

Apple îți scanează fotografiile de pe telefon: de ce va da naștere la un scandal monstru

Apple îți invadează intimitatea, dacă aveai impresia că nu a făcut-o suficient până acum. Iată la ce trebuie să fii atent în viitorul apropiat.

Peste patru mii de experți în securitate au semnat o scrisoare deschisă prin care cer companiei Apple să reconsidere noua măsură anunțată în cadrul programului Child Safety, notează Profit.ro.

Apple a găsit o nouă modalitate de a-ți invada intimitatea

Apple a anunțat, în urmă cu câteva zile, că va începe să scaneze toate fotografiile realizate de utilizatorii dispozitivelor sale, precum iPhone sau iPad, iar această scanare se va realiza direct pe dispozitiv, înainte chiar ca imaginile să fie salvate în iCloud. Măsura anunțată de Apple face parte din programul Child Safety și este menită să descopere dovezi ale abuzului asupra copiilor.

De cealaltă parte, experții în securitate și intimitate digitală spun că scanarea nediscriminatorie a fotografiilor a milioane de utilizatori șterge cu buretele progresele făcute în aceste zone în ultimele zeci de ani. Asta se arată într-o scrisoare deschisă semnată de peste patru mii de experți și academicieni adresată Apple.

„Este o idee absolut îngrozitoare, deoarece va duce la supravegherea în masă a telefoanelor și laptopurilor noastre”, spune Ross Anderson, profesor de inginerie de securitate, unul dintre opozanții noului plan Apple, citat de Profit.ro.

Printre critici se numără și șeful WhatsApp, Will Cathcart, care spune că ceea ce vrea să facă Apple este să opereze un sistem preinstalat de supraveghere, care va fi folosit de guverne pentru a scana conținutul privat pentru absolut orice subiect pe care acestea vor să-l controleze. Compania va începe să pună în aplicare noua măsura în Statele Unite pe parcursul lunilor următoare, însă, dacă se va merge în continuare în această direcție, este doar o chestiune de timp până când scanarea se va realiza și în alte țări, în funcție de legislația locală.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: