Aplicația care te pune să aștepți „developarea” pozelor pe care le faci cu telefonul

Aplicația care te pune să aștepți developarea pozelor pe care le faci cu telefonul

În era Facebook, Instagram, Twitter și, de ce nu, Clubhouse, e greu de crezut că poți veni cu o aplicație care să prezinte interes. Creatorii Dispo, însă, cred altceva.

Dacă ești la curent cu tehnologia de azi, atunci știi mai mult ca sigur cum funcționează aplicațiile ca Instagram sau Facebook pe partea de poze. Modelul Instagram, spre exemplu, e bazat mai mult pe asta și e destul de simplu. Faci o poză, o editezi după bunul plac, o postezi imediat, primești comentarii/like-uri și cam aia e tot.

Ei bine, te-ai fi gândit că o idee similară de aplicație n-ar prinde la foarte mulți oameni. Decât dacă este, totuși, ceva diferit. Iar aplicația Dispo chiar a reușit să vină cu ceva diferit.

Dispo, aplicația care-ți ”developează” pozele

Dispo a ajuns în atenția tot mai multor persoane după ce a existat ceva frenezie pe acest subiect pe Twitter. E vorba de o aplicație disponibilă doar pentru iPhone care funcționează doar pe bază de invitație dar, spre deosebire de Clubhouse – care e tot pe același principiu, Dispo e doar despre poze. 

Aplicația e creată de David Dobrik, destul de cunoscut pe YouTube. Dispo este, potrivit CNBC, a cincea cea mai populară aplicație foto/video, depășind Google Photos.

Ce o diferențiază de celelalte? Păi iată cum funcționează.

Ca pe vremea când arătai apropiaților albumele cu poze

Odată ce faci o poză sau mai multe, ele nu-ți apar imediat, așa cum se întâmplă în mod normal. Nu le poți vedea decât a doua zi, la 9 dimineața. După ce s-au ”developat”, ele îți apar într-o secțiune de tip library și de acolo poți alege ce faci cu ele. Le poți păstra acolo sau le poți posta. Doar că odată postate, ele pot fi văzute doar de celalalte persoane care te urmăresc. Nu pot fi comentate și nu poți primi like-uri pentru ele.

Partea interesantă e că nu poți edita în niciun fel pozele, iar în momentul în care faci una nu ai alte funcții în afara celor de bază – precum zoom sau blitz.

E limpede că o astfel de aplicație îți aduce aminte de copilărie, când le arătai prietenilor sau apropiaților albumele cu poze. E ceea ce părinții sau bunicii încă mai fac.

Dacă decizi să postezi pozele prin intermediul aplicației Dispo, atunci cei care te urmăresc le pot vedea și atât. De asemenea, poți urmări la rândul tău oameni pentru a vedea ce poze postează. Iată cum arată aplicația:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: