Anunțul WhatsApp care șochează toți utilizatorii: nu se mai aștepta nimeni la vestea asta

Anunțul WhatsApp care șochează toți utilizatorii: nu se mai aștepta nimeni la vestea asta

WhatsApp a făcut subiectul multor dezbaterii în ultimele luni, după ce a anunțat că va restricționa accesul la aplicație celor care nu acceptă listra controversată de termeni și condiții care a intrat în vigoare de la 15 mai. Acum, din nou, s-a schimbat schimbarea.

Creatorii WhatsApp au șocat foarte multă lume în momentul în care au anunțat că vor face viața foarte dificilă celor care nu acceptă noua listă de termeni și condiții. Ca referință, aceasta implica partajarea cu cei de la Facebook a conversațiilor pe care le porți cu conturile de WhatsApp Business. Comunicarea pe marginea subiectului s-a făcut însă foarte prost de către gigantul american, iar oamenii au înțeles că Zuckerberg le va vedea mesajele private, chiar dacă nu era cazul.

Dincolo de circumstanțele din spatele acelei situații, oficialii WhatsApp au revenit din nou asupra anunțului legat de restricționarea accesului la aplicație. Practic, nu mai ai niciun stres dacă refuzi să accepți lista cu termeni și condiții. Mențiunile suplimentare pe marginea subiectului au fost adresate celor de la TheNextWeb într-o declarație. Astfel, dezvoltatorii aplicației speră să încetinească valul de migrație al utilizatorilor către Signal, Telegram și alte aplicații de chat. Nu este foarte clar dacă rețeta va funcționa, dar detaliile le poți vedea mai jos.

”Având în vedere discuțiile recente cu diverse autorități și experți în intimitate, vrem să clarificăm faptul că, la momentul actual, nu avem niciun plan de a limita funcționalitatea WhatsApp pentru cei care nu au acceptat actualizarea [termenilor și condițiilor]. În schimb, vom continua să reamintim utilizatorilor, ocazional, despre această actualizare, cât și atunci când oamenii aleg să utilizeze funcțiile opționale relevante, precum comunicarea cu o afacere care beneficiază de suport din partea Facebook.”, se arată în comunicatul WhatsApp.

A fost actualizată și pagina de suport a WhatsApp pentru a insista pe faptul că notificările respective nu vor fi foarte dese, ca urmare, ar trebui să nu devină o sursă majoră de stres, precum reclamele de pe internet.

Citește și: