Anunțul Tesla care duce Bitcoin la un nou record: cum le-a dat Elon Musk speranțe investitorilor

Anunțul Tesla care duce Bitcoin la un nou record: cum le-a dat Elon Musk speranțe investitorilor

Tesla e un constructor cu greutate în industrie, iar Elon Musk e unul dintre oamenii care mișcă lucrurile în direcția dorită de fiecare dată. Iar Bitcoin fix de asta avea nevoie.

Tesla are planuri mari de viitor, iar șeful companiei, Elon Musk, a oferit un semnal extrem de puternic pieței criptomonedelor, dar și celor care cred în viitorul acestor bani digitali. Constructorul a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de un miliard și jumătate de dolari.

Investiția de 1,5 miliarde a mai fost însoțită și de anunțul potrivit căruia compania ar putea accepta pe viitor plăți în această criptomonedă.

Tesla umflă Bitcoin

Prin investiția de 1,5 miliarde de dolari, compania fondată de Elon Musk este cea mai mare firmă listată la bursă care investește în cea mai cunoscută criptomonedă. Unii analiști se așteptau să se întâmple asta, mai ales că Musk a făcut în repetate rânduri referire la Bitcoin. Recent, chiar și-a schimbat secțiunea BIO de pe Twitter și a urcat, din nou, prețul monedei digitale.

Hasthtag-ul #bitcoin a fost șters ulterior de către șeful Tesla, , dar Musk a mai venit cu mesaje legate de criptomonede, printre care și Dogecoin, monedă virtuală lansată în 2013 ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin, ajunsă între timp la o capitalizare de aproape 10 miliarde de dolari.

Tesla a mai anunțat că potrivit noii politici a companiei ar putea „achiziționa și deține active digitale periodic sau pe termen lung”. În plus, Tesla a mai declarat că se așteaptă să Bitcoin să fie acceptată pe viitor ca formă de plată pentru produsele sale. Dar reprezentanții companiei au mai adăugat că „activele digitale au fost în trecut și pot continua să fie extrem de volatile, inclusiv ca urmare a diferitelor riscuri și incertitudini asociate”.

Cum era de așteptat, anunțul Tesla n-a rămas fără urmări.

Bitcoin s-a dus la un nou record, iar luni după-amiază, în jurul orei 15:00, se tranzacționa deja la aproximativ 44.000 de dolari. Era o creștere de aproape 15 procente față de ziua de vineri.

Citește și: