Anunțul pentru toți românii care au cont și card bancar. Banca Transilvania își arată forța în ultimul clasament oficial

Anunțul pentru toți românii care au cont și card bancar. Banca Transilvania își arată forța în ultimul clasament oficial

Anul 2020 a fost unul de forță pentru sectorul bancar din țara noastră. Datele oficiale arată că activele bancare au înregistrat un avans uriaș, de peste 13 puncte procentuale, dar asta nu e tot. Clasamentul celor mai puternice 10 bănci s-a schimbat radical.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Banca Națională a României (BNR), Banca Transilvania conduce clasamentul celor mai puternice 10 instituții bancare din țara noastră. Banca Transilvania reușește astfel să își păstreze titlul înca un an la rând, arată datele BNR.

Banca Transilvania rămâne liderul clasamentului

Datele arată că Banca Transilvania a ajuns la o cotă de piață de aproape 18%. De asemenea, banca are active de aproape 103,4 miliarde de lei. Banca înregistrează astfel performanța de a rămâne liderul clasamentului, încă din anul 2018,

Și ING Bank reușește o performanță notabilă. Și-a majorat activele cu 20%, ajungând la 53,5 miliarde de lei. Conform datelor BNR, ING Bank are astăzi o cotă de aproape 9,6%, deși în anul 2018 era de-abia pe locul al șaselea în clasamentul celor mai puternice 10 bănci din țara noastră.

De asemenea, și Raiffeisen Bank se poate mândri cu o majorare a activelor de aproape 20 de procente, ceea ce corespunde sumei de 51,3 miliarde de lei. Banca este acum pe locul al cincilea.

UniCredit are active de 45,4 miliarde de lei, înregistrând în 2020 o creștere de doar 2 puncte procentuale și o cotă de piață de 8,1%.

În continuare, conform datelor BNR, avem pe locul al șaptelea CEC Bank, care a înregistrat în 2020 o creștere a cotei de piață cu 0,8 puncte procentuale, ajungând la 7,4%.

Alpha Bank este ocupanta locului următor, cu 17,9 miliarde de lei, valoare care a rămas neschimbată.

OTP Bank este ocupanta locului nouă, după cum arată analiza efectuată de BNR. OTP Bank se poate mândri cu active de 14,8 miliarde de lei și o cotă de piață de 2,95%.

Eximbank tot o bancă deținută de stat, la fel ca CEC Bank, are active de 11,8 miliarde de lei, fiind pe creștere.

Citibank Europe este ocupanta locului 11. Clasamentul este continuat de Libra Internet Bank, First Bank, Banca Românească.

De asemenea, la finele clasamentului regăsim Vista Bank, BRCI și Alior. Deși acestea au înregistrat creșteri, cotele rămân mult sub primii 10 grei ai pieței bancare din România.

Citește și:
Etichete: