Anunțul oficial pentru pensionarii români. Banii vin pe card, dar și însoțiți de o noutate

Anunțul oficial pentru pensionarii români. Banii vin pe card, dar și însoțiți de o noutate

Toți pensionarii români care optează să își primească pensia într-un cont bancar, vor primi acasă, de la poștaș, talonul mov.

Ministerul Muncii a anunțat că, în cele din urmă, a reușit să determine Poștă Română să își respecte obligațiile contractuale pe care le-ar fi încălcat în ultimii 15 ani și să livreze seniorilor care își primesc pensia pe card, taloanele mov la domiciliu.

„Necunoașterea prevederilor contractuale de către factorii poștali, perpetuată ani de zile, a fost rezolvată în doar câteva zile printr-un act adițional semnat între Casa Națională de Pensii Publice și Compania Națională Poșta Română la Convenția-Cadru încheiată în anul 2003.

Prin această Convenție se stipulează clar că taloanele mov trebuie să fie distribuite la domiciliul pensionarilor de către factorii poștali, putând fi returnate Caselor de Pensii DOAR după 24 de luni de la data emiterii”, a transmis Ministerul Muncii.

30.000 de pensionari erau puși pe drumuri inutil, pentru a-și recupera talonul mov

Aproximativ 30.000 de taloane nu erau distribuite lunar la domiciliu și pensionarii erau nevoiți să le ridice ulterior de la ghișeele caselor de pensii, unde erau returnate de Poșta Română, deși Casa Națională de Pensii Publice plătea 2,15 lei pentru distribuirea fiecărui talon mov.

Toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Pentru pensiile livrate pe card, se primește talonul mov, pentru pensiile livrate acasă, talonul roșu

Conform legislației în vigoare, pentru pensionarii români care încasează drepturile de pensie la domiciliu se emite talonul de culoare roșie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont.

Atenție: Taloanele de pensie livrate la domiciliu pot fi înmânate numai beneficiarul drepturilor de pensie, sub semnătura acestuia. Factorii poștali verifică identitatea persoanei prin prezentarea unui document de identitate, pentru a se evita folosirea abuzivă, de către alte persoane, a cuponului de pensie.