Anunțul important de la Ministerul Energiei: cum ne va afecta acest lucru, de astăzi

Anunțul important de la Ministerul Energiei: cum ne va afecta acest lucru, de astăzi

Ne dorim un viitor mai sustenabil. Și facem pași importanți în acest sens. Iată ce a anunțat Ministerul Energiei.

Ministerul Energiei şi-a propus să realizeze strategia naţională de hidrogen într-un interval de un an, a afirmat Tudor Toncea, reprezentantul direcţiei Politici Energetice, Green Deal, Energii Regenerabile şi Hidrogen din cadrul Ministerului Energiei.

Acesta a participat la conferinţa Romanian International Gas Conference, organizată de Federaţia de Petrol şi Gaze din România şi Energy Policy Group, informează Economica.

Ministerul Energiei are planuri mari

„Obiectivul nostru este să finalizăm această strategie într-un an. Realizarea strategiei va fi finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi ne gândim la primul trimestru din 2023 ca punct final. Vom colecta date din piaţa din România care să ne ajute la realizarea acestei strategii”, a declarat Toncea.

Instituția a început să lucreze la strategia naţională pentru hidrogen şi şi-a planificat elaborarea unei legislaţii pentru utilizarea acestui combustibil până în anul 2023. Asta a spus Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul ministerului.

„Ţinta noastră de regenerabile este în prezent 30,7% şi urmează să fie revizuită, odată cu Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice, care în 2022 va intra într-un proces de revizuire aprofundată. Odată cu revizuirea planului, hidrogenul va căpăta un rol important, prioritar, un rol-cheie care ne va conduce pe noi, ca ţară, să atingem ţintele din Green Deal”, a spus Drăgan.

Un avion alimentat cu hidrogen va zbura jumătate din întinderea Pământului, fără realimentare

Se presupune că aeronava cu emisii zero ar face casă bună cu viteza și confortul avioanelor de dimensiuni medii actuale. Iată cum ar arăta un avion al viitorului.

Una dintre cele mai dificile provocări atunci când vine vorba de dezvoltarea unui vehicul de transport fără carbon este cel aerian. Avioanele electrice comerciale nu vor fi fezabile până când bateriile devin mai puternice și mai ușoare. Avionul cu hidrogen este o altă cale posibilă de urmat, iar un grup de cercetare a dezvăluit cum ar putea arăta un astfel de avion.

Proiectul FlyZero, care este condus de Institutul de Tehnologie Aerospațială și finanțat de guvernul Regatului Unit, a venit cu un concept pentru o aeronavă de dimensiuni medii alimentată cu hidrogen lichid.

Citește și: