Ce se va întâmpla cu avionul în care a murit Dan Petrescu. Decizie inedită luată în Milano

Ce se va întâmpla cu avionul în care a murit Dan Petrescu. Decizie inedită luată în Milano
Acum, oamenii legii sunt hotarati sa faca acest lucru cu avionul

La două luni de la tragedia aviatică de la Milano, în care au murit opt persoane, printre care și afaceristul Dan Petrescu, cel care pilota nava, autoritățile au luat o decizie în ceea ce privește avionul. Anchetatorii români lucrează îndeaproape cu autoritățile din Milano pentru a vedea ce s-a întâmplat pe 3 octombrie, atunci când, la scurt timp după decolare, avionul s-a prăbușit.

Ce se întâmplă cu avionul prăbușit în Milano

S-au împlinit două luni de la tragedia aviatică din Milană, unde un avion pilotat de Dan Petrescu s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Linate.

Se pare că anchetatorii vor să refacă epava avionului, conform surselor gândul.info.  Ei pot vedea dacă aeronava avea vreo gaură sau vreun corp străin, precizează expertul în aviație Sorin Stoicescu.

Anchetatorii români sunt plecați în Milano, unde participă la reconstrucția avionului care s-a prăbușit în urmă cu două luni. Se încearcă din ce s-a reușit să se strângă după accident să se pună resturile aeronavei la loc, pentru a se elimina câteva scenarii posibile ale cauzei care a dus la tragedie. Ei vor să vadă dacă avionul avea probleme tehnice.

Sorin Stoicescu, fostul șef al Aviației Civile din România, e declarat că de complicată este procedura de a reconstrui un avion după un acccident.

Ce spun experții

„Este extrem de dificil să faci asta. Și eu am vrut să refac avionul de la Balotești, dar nu am avut din ce, pentru că multe părți s-au topit, iar unele s-au furat de pe câmp.

Totuși, nu este imposibil, depinde de ce găsești la fața locului. ărți ale avionului au fost afectate înainte de prăbușire.

Dacă anumite părți s-au desprins. Pot vedea dacă are vreo gaură în el, s-au chiar corp străin, cine știe?!

Se reface întreaga geometrie a aeronavei, dacă se poate, pentru că avionul avea plinul făcut și a ars foarte mult.

Prin refacerea epavei se pot trage multe concluzii și ajută foarte mult și producătorul, să vadă ce probleme tehnice a avut aeronava, dacă a avut”, a declarat Sorin Stoicescu pentru Gândul.

Nici cutia neagră a aeronavei nu i-a ajutat pe anchetatorii care încearcă să descopere ce s-a întâmplat, de fapt. Aeronava Pilatus PC-12 cu un singur motor era construită în urmă cu șase ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI