Anunțul Google pentru România te pregătește pentru schimbările majore din Maps

Anunțul Google pentru România te pregătește pentru schimbările majore din Maps

Probabil ai observat până acum că-n Google Maps ai și imagini cu străzile, cu clădirile, și chiar poți lua „la pas” lumea digitală. Acum, compania pregătește câteva schimbări majore.

Google a anunțat că mașinile Street View revin în România. Astfel, imaginile de pe străzi vor fi actualizate și vei găsi mai ușor adresa aia care-ți dă bătăi de cap. În următoarele luni, mașinie vor străbate șosele țării și vor vizita peste 100 de localități. Scopul e de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Oficial, demersul începe pe 26 martie.

Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani, și până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad. Lista actualizată și completă a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată aici.

România, fotografiată de Google încă de acum un deceniu

Serviciul Street View este disponibil în România din 2010. Atunci au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a fost în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

La nivel global, serviciul e disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica.

Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori. Mai multe informații despre Street View, cum funcționează și cum imaginile alimentează Google Maps pot fi găsite în acest articol de pe blogul Google.

Etichete: