Anunțul Google care va schimba piața muncii post-pandemică

Anunțul Google care va schimba piața muncii post-pandemică

Google a dat un semnal puternic pentru piața globală a muncii. Nu va cere angajaților să revină la birou mai devreme de 10 ianuarie 2022.

Se pare că managerii de la vârful Google nu se așteaptă la o îmbunătățire a situației epidemiologice. Din acest considerent, a prelungit perioada în care angajații săi vor continua să lucreze de la distanță.

Totul se prelungește până în 2022

Astfel, săptămâna aceasta, compania a transmis că lucrătorii Google din întreaga lume nu vor fi obligați să se întoarcă la birourile lor până cel puțin pe 10 ianuarie 2022.

„Dincolo de 10 ianuarie, vom permite țărilor și locațiilor să ia decizii cu privire la momentul la care se va încheia munca voluntară de la domiciliu, în funcție de condițiile locale, care variază foarte mult între birourile noastre”, a spus CEO-ul Sundar Pichai într-o scrisoare trimisă angajaților gigantului tech.

Este pentru a doua oară în ultimele luni când gigantul tehnologic Google a întârziat revenirea completă a angajaților săi în birouri.

Google nu este singura companie mare a lumii care ia o astfel de decizie. Hotărâri similare s-au adoptat și la Amazon și Facebook, de exemplu.

Facebook și Amazon au anunțat ambele la începutul acestei luni că nu vor solicita muncitorilor să se întoarcă până în ianuarie, în timp ce Lyft a stabilit data de 2 februarie.

Google și-a schimbat politicile de mai multe ori, cerând inițial angajaților să se întoarcă la birourile lor cel puțin trei zile pe săptămână, permițându-le ulterior să solicite o muncă permanentă la distanță sau o schimbare a sediului biroului.

Aproximativ 10.000 de angajați au solicitat să își schimbe locul de unde lucrează începând cu 2 iulie, a declarat Google. 45% dorind să rămână permanent îndepărtați și 55% doresc să schimbe biroul. Compania a aprobat 85% din aceste cereri, a adăugat aceasta.

Decizia celor de la Google poate fi un semnal important pentru întreaga piață a muncii. Multe firme mici ar putea copia, la rândul lor, modelul de lucru al giganților tech. Prin urmare, ne putem aștepta ca piața muncii post-pandemică să fie mai flexibilă și mai deschisă către posibilitatea de lucra cât mai mult timp de la distanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: