Anunțul bizar prin care un copil e scos la vânzare pe OLX are o explicație, chiar dacă stupidă

Anunțul bizar prin care un copil e scos la vânzare pe OLX are o explicație, chiar dacă stupidă

Se spune că online poți vinde aproape orice. Și pe OLX sunt milioane de anunțuri. Recent, a fost și unul prin care un copil de doi ani și jumătate era scos la vânzare.

ACTUALIZARE 6 aprilie 2021
„Acest anunț a trecut prin sistemul automat de verificări, în text neputând fi identificate elemente care să îl blocheze imediat. Anunțul a fost dezactivat după câteva minute, iar utilizatorul a fost blocat fără întârziere de echipa noastră. Monitorizăm în continuare pentru a stopa eventuala apariție și a altor conturi ale acestui utilizator. Avem zero toleranță pentru astfel de anunțuri, suntem la dispoziția autorităților și colaborăm cu Poliția Română pentru a ne asigura că aceste cazuri sunt combătute cu regularitate.”
Reprezentanți OLX România

„Vand fata de 2 ani jumatate valabil in satu mare trimit si prin fan curier motivu vanzari nu pot avea grija de ea” sună anunțul de pe OLX ilustrat cu imaginea unei fete de doi ani și jumătate. Prețul a fost fixat la 2.459 lei.

olx anunt vanzare copil
PresaSM

Din cum era formulat, în special cu „livrarea” prin Fan Courier, era destul de clar că e o glumă. Totuși, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare s-au autosesizat. PresaSM susține că părinții minorei s-au declarat analfabeți și astfel n-ar fi putut pune ei anunțul. Au spus însă că ar fi responsabili copii din vecini.

Alina Candrea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare, a explicat pentru Libertatea că e vorba de-o glumă făcută de alți copii mai mari. „Colegii au făcut verificări la familia indicată în respectivul anunț. Oamenii nici nu știau despre ce e vorba. Nu este vorba o familie dezorganizată, care să nu aibă grijă de copii”, a spus aceasta.

Copilul de acum nu-i primul „vândut” pe OLX

Un anunț similar a apărut pe OLX în februarie 2019. La acel moment, anunțul a fost șters repede de OLX, dar problema mai mare e că nu trebuia să apară, după cum au imputat oamenii companiei.

„Vând un copil e rău foarte rău” era descrierea care însoțea acel anunț de vânzare de pe OLX. Pentru un pret de 1.000 de lei, conform celui care l-a publicat, puteai să iei acasă acest copil rău. Probabil că vânzătorul l-ar fi livrat și personal în București, sectorul 4.

Altfel, au ajuns pe OLX și anunțuri amuzante. Un exemplu a fost în august 2019. Un anume individ din Florești, Cluj își vindea apartamentul în care „am sedus-o pe nevastă-mea acum 9 ani, dar zici că-s patru sute”.

„Așadar puteți cumpăra unul din puținele apartamente unde nu trebuie să explicați 30 de minute cum să vă găsească vizitatorii! Dacă dorește însă să vă viziteze soacra, trimiteți-o în Gilău, spuneți-i că nu sunt hărțile de Waze actualizate și apoi scuzați-vă că nu aveți semnal și fugiți din localitate, că eu așa făceam”, mai conținea anunțul. Textul avea și beneficii, pe care le poți vedea aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: