07 mai 2021 | 09:00

Anunțul Banca Transilvania pentru toți clienții: opțiunea care schimbă felul în care folosești cardul bancar

BANI
Anunțul Banca Transilvania pentru toți clienții: opțiunea care schimbă felul în care folosești cardul bancar

Una e să ai cont bancar și card asociat, alta e să-l folosești la maximum. Banca Transilvania face un pic de lumină în acest caz cu un anunț nou.

De câțiva ani, Banca Transilvania încearcă, pe de o parte, să concureze cu alte bănci din România și, pe de altă parte, să concureze cu produsele din zona fintech. Cel mai des îi îndeamnă pe clienți să folosească BT Pay. Așa e cazul și acum.

Într-o postare pe Facebook, Banca Transilvania a venit cu un mesaj extrem de util: „Indiferent ce card BT ai, e momentul să încerci BT Pay.” Banca se laudă cu acces la sold, faci transfer de bani mai ușor, obții cash de la bancomat fără să folosești cardul, ba chiar poți plăti cu telefonul.

banca transilvania bt pay facebook

Scenariul în care aplicația de la Banca Transilvania e extrem de utilă

Pe lângă ce promovează Banca Transilvania, mai există un scenariu în care ți-e utilă aplicația: confirmarea plăților online.

De la 1 ianuarie 2021, Banca Transilvania și alte instituții similare au venit cu schimbări conform directivei europene PSD2, pentru ca plățile tale online să fie cât mai sigure și în concordanță cu legislația privind securitatea plăților. Astfel, din ianuarie 2021 au fost aduse noi elemente de securitate pentru confirmarea plăților online.

Ai câteva opțiuni la dispoziție: poate fi varianta cu amprenta, Face ID sau metoda de deblocare a telefonului (adică PIN), prin BT Pay. Iar această opțiune e disponibilă deja. La fiecare plată online, primești instant notificare pe telefon și confirmi tranzacția prin metodă de deblocare a telefonului.

A doua cale e introducerea a două parole. Una e o parolă dinamică primită prin SMS pe numărul de telefon declarat băncii la care se adaugă o parolă statică definită de ține. Dar mai eficient e să folosești aplicația.