Anunțul Banca Transilvania despre cea mai mare schimbare din 2020 când vine vorba de plăți

Anunțul Banca Transilvania despre cea mai mare schimbare din 2020 când vine vorba de plăți

Banca Transilvania susține că numărul de plăți cu telefonul a crescut față de 2019. E de așteptat ca tendința să se mențină în 2021.

Banca Transilvania arată că a ajuns la un număr triplu de plăți cu telefonul în 2020 față de 2019 și la peste patru milioane de plăți lunare la finele acestui an. Datele țin de aplicația dezvoltată de bancă – BT Pay.

Astfe, a crescut de patru ori numărul de transferuri prin intermediul aplicației de mobil BT Pay față de 2019, acestea ajungând la 1,3 milioane pe lună.

Câți români folosesc BT Pay, soluția Banca Transilvania

Banca Transilvania are o cotă de piață de 18% și 3,2 milioane de clienți atunci când vine vorba de serviciile strict bancare. Peste 1 milion de persoane folosesc BT Pay pentru plăți contactless la comercianți, transferuri de bani, gestionarea cardurilor, confirmarea cumpărăturilor online, până la posibilitatea de a retrage bani de la bancomat fără a fi nevoie de cardul fizic.

Peste 100.000 de carduri au fost folosite prima dată în format digital, prin intermediul BT Pay, înainte ca respectivii clienți să intre în posesia cardului fizic. Clienții pot deschide cont online și pot adăuga digital cardul în aplicație înainte să îl primească fizic. BT a raportat un profit net de circa 1 miliard de lei la 9 luni, în scădere cu o treime față de aceeași perioadă din 2019.

Activele grupului financiar au crescut cu 16% la circa 100 de miliarde de lei.

Recent, Banca Transilvania că vine, de la 1 ianuarie 2021, cu schimbări conform directivei europene PSD2, pentru ca plățile tale online să fie cât mai sigure și în concordanță cu legislația privind securitatea plăților. Astfel, din ianuarie 2021 aduce noi elemente de securitate pentru confirmarea plăților online.

Ai câteva opțiuni la dispoziție: poate fi varianta cu amprenta, FaceID sau metoda de deblocare a telefonului (adică PIN), prin BT Pay. Iar această opțiune e disponibilă deja. La fiecare plată online, primești instant notificare pe telefon și confirmi tranzacția prin metodă de deblocare a telefonului.

A doua cale e introducerea a două parole. Una e o parolă dinamică primită prin SMS pe numărul de telefon declarat băncii la care se adaugă o parolă statică definită de ține. Opțiunea va fi disponibilă din ianuarie 2021. De menționat că din ianuarie vei putea plăti online cu una din cele două opțiuni.

Autorizarea plăților online prin aplicația BT Pay este deja disponibilă și o poți utiliza de acum.

Citește și: