Anunțul Airbnb care nu-ți convine: când vei avea voie să organizezi o petrecere într-o locație

Anunțul Airbnb care nu-ți convine: când vei avea voie să organizezi o petrecere într-o locație

Airbnb a interzis petrecerile cu multe persoane organizate în locațiile închiriate prin intermediul platformei. Regula a fost introdusă în urmă cu aproape un an.

Airbnb s-a adaptat pandemiei încă de anul trecut. Deși numărul celor care își căutau o cazare prin intermediul platformei era extrem de scăzut, compania a venit cu niște reguli clare. Una dintre ele interzicea organizarea de petreceri în proprietățile închiriate în acest fel.

Compania dorea să se asigure că la astfel de reuniuni nu se adună multe persoane, mai ales că se întâmpla în august 2020, când multe țări aveau restricții dure privind socializarea și întâlnirea cu apropiații.

Airbnb nu se grăbește prea tare să relaxeze regulile și anunță acum că va extinde regula până cel puțin la sfârșitul verii. Chiar dacă multe țări au relaxat restricțiile, compania nu vrea să riște nimic.

Airbnb nu se grăbește să permită organizarea de petreceri

Compania a venit cu un anunț oficial în care susține că ocuparea unei proprietăți rămâne limitată doar la 16 persoane. Cine încalcă aceste reguli și organizează petreceri riscă acțiuni legale din partea Airbnb. E un lucru valabil atât pentru gazde, cât și pentru oaspeți.

Platforma a eliminat chiar filtrul de căutare denumit generic „event-friendly” – adică spații în care se pot organiza petreceri cu multe persoane. Funcția va fi indisponibilă până la finalul verii, cel puțin, iar compania insistă că decizia a fost luată pentru a servi intereselor sănătății publice.

„În ultimele săptămâni, am tot fost întrebați de membrii comunității noastre dacă interdicția (n.red. – de a organiza petreceri) va rămâne în vigoare, în special de la membrii din țările în care se relaxează treptat restricțiile. Anunțăm extinderea interdicției până cel puțin la sfârșitul verii lui 2021, pentru ca lucrurile să fie clare”, a transmis Airbnb.

Măsurile sunt și mai dure în unele regiuni. În SUA, Canada, Franța și Marea Britanie, persoanele cu vârsta sub 25 de ani nu au voie să închirieze case întregi în apropierea domiciliului lor. Tot în Statele Unite, cei care au review-uri negative nu au voie să rezerve doar o singură noapte sau să facă o rezervare pe ultima sută de metri, adică una de tip last-minute.

Deocamdată, Airbnb își permite să păstreze astfel de reguli. Vede că lucrurile revin totuși la normal, iar numărul rezervărilor prin intermediul platformei crește.

Citește și: