Marea schimbarea de pe Airbnb: va fi complet interzis să faci acest lucru

Marea schimbarea de pe Airbnb: va fi complet interzis să faci acest lucru

Airbnb a anunțat că interzice la nivel global găzduirea de petreceri în cadrul locuințelor închiriate prin intermediul platformei sale.

Decizia abordează o problemă recurentă în ceea ce privește petrecerile neautorizate în locațiile închiriate prin Airbnb. Pentru a evita agravarea situațiilor de îmbolnăvire și creșterea riscurilor pentru sănătatea publică, compania a emis o interdicție aplicată la nivel global pentru petreceri.

„Această interdicție referitoare la petreceri se aplică în cazul tuturor rezervărilor viitoare prin Airbnb și va rămâne în vigoare pe termen nelimitat până la noi notificări”, a declarat Airbnb în anunțul său.

Noua politică include, de asemenea, un plafon de ocupare de maximum 16 invitați.

Distracția în locațiile Airbnb se termină

Compania a menționat că 73% din locuințele închiriate prin Airbnb au optat deja pentru interzicerea petrecerilor ca regulament al casei, conform CNBC. Însă, până acum, gazdele puteau accepta petreceri mai mici, cum ar fi aniversările, a afirmat Airbnb. În 2019, compania a pus limite mai stricte asupra petrecerilor, interzicând „petrecerile de acasă” din cauza tulburării liniștii în imediata lor vecinătate.

Airbnb a introdus acum mai mult timp politici care să ghideze oaspeții să respecte regulile locale din domeniul sănătății pentru a proteja sănătatea utilizatorilor săi. De asemenea, filtrul “event-friendly” a fost eliminat din aplicație.

După închiderea barurilor și restaurantelor, locuințele închiriate prin Airbnb au devenit locuri propice pentru a fi transformate de către oaspeți în baruri personale.

„Credem că un astfel de comportament este incredibil de iresponsabil – nu dorim acest tip de afaceri și oricine a avut sau a permis un astfel de comportament nu este binevenit pe platforma noastră”, a declarat compania.

Datorită modului în care Airbnb funcționează, compania nu poate împiedica întotdeauna ca petrecerile să aibă loc. Se întâmplă ca oaspeții să închirieze proprietățile aflate la distanță față de proprietar și să aducă oricâte persoane vor, indiferent de regulile casei.

Au existat mai multe cazuri de oaspeți Airbnb care au încălcat regulile casei și au dat petreceri, unele având ca rezultat pagube majore asupra proprietății.

Anunțul Airbnb vine după ce compania a declarat că a înaintat un proiect de înregistrare pentru o ofertă publică inițială Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din cauza pierderilor suferite în timpul pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: