Angajații de la Apple sunt revoltați: îți vor schimba opinia de compania ta favorită

Angajații de la Apple sunt revoltați: îți vor schimba opinia de compania ta favorită

Deși lucrează pentru una dintre cele mai cunoscute companii din lume – Apple, angajații acesteia nu se simt deloc privilegiați. Dimpotrivă, aceștia au acumulat nemulțumiri și situații care nu mai pot fi ignorate. Ei vor să își facă povestea publică deoarece au nevoie de „schimbări reale” în mediul de lucru.

Un grup de angajați de la Apple își cheamă colegii de muncă, foști sau actuali, pentru a împărtășii public poveștile trăite. Ei se referă la situații de discriminare, hărțuire și represalii pe care le-au trăit în timp ce lucrau la companie. Apelul la acțiune a început luni, când colectivul a deschis un cont pe Twitter numit Apple Workers.

Potrivit The Verge, aproximativ 15 persoane au fost implicate în organizarea grupului. „Am epuizat toate căile interne”, spune grupul. Ei consideră că ”De prea mult timp Apple a evitat confruntarea publică”.

Muncitorii care protestează spun că au epuizat toate căile interne pentru a obține o soluție din partea companiei. De aceea, sunt obligați să facă publice nemulțumirile lor. ”Am discutat cu conducerea noastră. Am mers la conducătorii de echipe. Nimic nu s-a schimbat”, spun ei.

Care este scopul angajaților Apple?

Organizarea angajaților Apple a făcut încă un pas în această dimineață odată cu lansarea unui site web numit AppleToo. Scopul site-ului este de a colecta povești de la angajați din toate nivelele organizației care au trecut prin situații de hărțuire sau discriminare.

În paralel cu această acțiune a angajaților, Apple se confruntă cu întrebări legate de modul în care tratează subiectele despre sex la locul de muncă. În august, compania a pus-o pe Ashley Gjøvik, un manager senior de programe de inginerie, în concediu plătit. Gjøvik a împărtășit mai multe discuții pe care le-a avut cu echipa de relații, privitoare la angajații companiei.

Ea descrie un episod în care un manager a făcut referire la „tonul” ei în prezentări și a spus: „Nu te-am auzit urcând o octavă la sfârșitul declarațiilor tale”. Apple investighează în prezent acuzațiile lui Gjøvik. „Există mult mai multe informații despre povestea mea și despre îngrijorările mele cu privire la condițiile de lucru Apple pe care nu le-am făcut publice încă”, spune Gjøvik .

Declarațiile au fost publicate pe un site creat de ea pentru a relata experiența trăită. Ea a mai declarat că a ales să facă acest lucru deoarece în cadrul companiei nu a  avut nici un rezultat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: