Americanii, puși în gardă: cum arată lumii că securitatea cibernetică nu este doar un moft

Americanii, puși în gardă: cum arată lumii că securitatea cibernetică nu este doar un moft

Este suficientă întreruperea aprovizionării cu combustibil ca economia și nu numai, să sufere foarte mult. Acest lucru s-a întâmplat în SUA în momentul atacului Colonial Pipeline. Acum, americanii sunt puși în gardă și au început să ia atacurile cibernetice în serios.

Departamentul de Justiție al SUA va începe să ia cu adevărat în serios atacurile de tip ransomware și nu numai. Potrivit Reuters, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că ”vor ridica investigațiile cu privire la atacurile ransomware la o prioritate similară cu terorismul”. Această mutare din partea americanilor va implica o coordonare a răspunsurilor la atacurile ransomware cu un singur grup de lucru în Washington D.C.

Atacurile de tip ransomware reprezintă o formă de a sustrage bani într-un mod digital și implică o criptare a fișierelor unei victime. Ulterior, pentru a furniza o cheie de decriptare, atacatorii cer în schimb o anumită sumă de bani care, de obicei, este plătită în criptomonede. Fostul director al Agenției de Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii a Departamentului de Securitate Internă, Chris Krebs, care a fost concediat din cauza unui tweet, a declarat efortul Departamentului de Justiție cu un pas înainte în direcția cea bună.

„Acesta este un indiciu pozitiv că vom lua în serios oprirea ransomware-ului. Trebuie făcut mult mai mult, însă aceste schimbări reprezintăs un lucru bun”, a scris el joi.

Americanii au fost puși în gardă de atacurile ransomware

Un fost angajat în securitate cibernetică din timpul campaniei Biden, Jackie Singh, a explicat ce reprezintă această acțiune a Departamentului de Justiție.

„Centralizarea datelor și clarificarea structurii de raportare înseamnă schimb de informații mai eficient între agenții pe un subiect de importanță ridicată și risc necunoscut, în primul rând din cauza întreruperii de la Colonial Pipeline, dar și pe baza sutelor de incidente ransomware care prezintă tot mai multe amenințări pentru americani „, a scris ea prin mesaj direct.

După cum afirmă expertul în securitate cibernetică, acest lucru poate însemna foarte mult în lupta împotriva atacurilor ransomware.

„Această mișcare ar putea permite Casei Albe și diplomaților de la Departamentul de Stat să dezvolte răspunsuri geopolitice mai eficiente la intruziunea cibernetică criminală străină”, a spus Singh.

Citește și: