Amenzi pentru furnizorii de energie electrică: cum au încercat să te păcălească, în contextul liberalizării pieței

Amenzi pentru furnizorii de energie electrică: cum au încercat să te păcălească, în contextul liberalizării pieței

Principalii furnizori de energie electrică au primit amenzi uriașe după ce au încercat, direct sau nu, să-și înșele clienții, în contextul liberalizării pieței.

Începutul de an a fost marcat de haosul creat de liberalizarea pieței de energie electrică. Cu alte cuvinte, ai posibilitatea să-ți alegi furnizorul care-ți oferă cea mai bună ofertă. Dacă n-ai făcut asta, e posibil să vezi că factura la curent ți-a crescut. În acest context, însă, oamenii au fost bulversați.

Iar furnizorii au căutat să profite din plin.

A intrat pe fir ANRE, care a demarat mai multe controale la principalii furnizori din piață. Unii dintre ei s-au ales cu amenzi după ce s-au descoperit nereguli. Astfel, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat Hidroelectrica, E.ON, Electrica şi Enel cu peste două milioane de lei pentru nerespectarea reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice.

Amenzi pentru principalii furnizori de energie electrică

Controalele au fost început după numeroase sesizări primite de la consumatori. ANRE a constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieţei de energie electrică şi a aplicat o serie de sancţiuni.

Furnizorul Hidroelectrica a fost sancţionat cu amenda contravenţională în valoare de 410.000 lei pentru nerespectarea în totalitate prevederilor legale privind modul de organizare şi funcţionare a centrelor de telefonie (call-center), nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială şi nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

La rândul lor, furnizorii Electrica Furnizare şi E.ON Energie România au fost sancţionaţi fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială, nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

Furnizorii Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au fost sancţionaţi fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: